İŞKUR ve SGK’dan önemli teşvikler

İŞKUR İl Müdürü Ali Şahan, SGK İl Müdür Vekili Enver Yıldız, teşvik ve destekler hakkında bilgi verdi.

20 Şubat 2019 Çarşamba 14:55
İŞKUR ve SGK’dan önemli teşvikler

İŞKUR İl Müdürü Ali Şahan, SGK İl Müdür Vekili Enver Yıldız,  Genç MÜSİAD Çorum Şube Başkanı Emre Çıtak ve Yönetim Kurulu, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal’ı ziyaret etti.

Ziyarette Çorum İŞKUR İl Müdürü Ali Şahan, Çorum TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genç MÜSİAD üyelerine, İŞKUR ve SGK Teşvikleri ve Destekleri hakkında bilgilendirmede bulundu. Şahan yaptığı açıklamada, İŞKUR teşviklerinden yararlanmanın temel şartının İŞKUR’a kayıtlı  olma gerekliliğini hatırlattı ve ilave istihdamda asgari ücret desteğinin devam edeceğini, faydalanmak için mutlaka İŞKUR’a giriş yapılarak, teyit edilmesi gerektiğini, İŞKUR tarafından işverenlere yönelik; “İstihdamın Korunmasına (Kısa Çalışma Ödeneği), Artırılmasına (Teşvikler), Nitelikli İşgücünün Yetiştirilmesine (Aktif İşgücü Programları) ilişkin destekler hakkında teşvikler sağlandığını söyledi.

SGK İl Müdür Vekili Enver Yıldız da, Yapılandırma Kanunu ile ilgili bilgilendirmede bulundu. 28.02.2019 tarihine kadar başvuruda bulunup ancak borcunu ödemeyen işverenlerin yapılandırmadan doğan önceki dönemlere ait borçlarını ödemeleri halinde yapılandırmalarının devam edeceği  bilgisini paylaştı.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İŞKUR ve SGK’nın çok önemli teşvik ve destekler sunduğuna dikkat çekti. Çorum TSO üyelerinin bu teşvik ve desteklerden yararlanması için kurum yetkilileriyle görüşmelerinin önemine değindi. Çetin Başaranhıncal ayrıca seçimlerde Genç MÜSİAD Çorum Şubesi Başkanlığı’na seçilen Emre Çıtak ve Yönetim Kurulunu tebrik ederek ÇTSO, Genç MÜSİAD ile birlikte gençlerin ve iş dünyasının sorunları ve bunlara çözüm üretilmesi noktasında birlikte hareket edeceklerini dile getirdi.

Son Güncelleme: 20.02.2019 15:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.