İşte açlık ve yoksulluk sınırımız

Kalem kalem hangi ürünün fiyatı düştü, hayat ne kadar pahalandı?

09 Kasım 2018 Cuma 08:57
İşte açlık ve yoksulluk sınırımız

Memur-Sen tarafından her ay düzenli olarak yapılan “açlık-yoksulluk” araştırmasına göre, Türkiye’deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 213 TL, yoksulluk sınırı ise 6 bin 159 TL olarak belirlendi.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı,"Yapılan araştırmaya göre Ekim ayında Eylül ayına göre gıda madde fiyatlarında ortalama yüzde 3,66’lık bir artış yaşandı. Ekim ayında göze çarpan en büyük artışlar yüzde 30,47 artışla domates, yüzde 27,05 artışla üzüm, yüzde 20,31 artışla kavun, yüzde 19,18 artışla kuru üzüm; en çok göze çarpan düşüşler ise yüzde 29,14 azalışla limon, yüzde 19,38 azalışla salatalık, yüzde 14,01 azalışla muz madde fiyatlarında yaşandı. Aydınlanma madde fiyatında ise Ekim ayında Eylül ayına göre değişim yüzde 8,99’luk bir artış olarak gözlemlendi. Eğitim-kültür madde fiyatlarında yüzde 1,74’lük bir artış oldu. Eğitim-kültür madde fiyatlarında Eylül ayına göre değişimin yüzde 10,31 artışla fotoğraf makinesi, yüzde 9,2 artışla futbol topu madde fiyatlarında olduğu gözlendi. Bununla birlikte eğitim-kültür madde fiyatlarında yüzde 26,65 azalışla yurtiçi bir hafta ve daha fazla süreli turlar, yüzde 18,18 azalışla yurt dışı bir hafta ve daha fazla süreli turlar fiyatlarında düşüş olduğu tespit edildi.” dedi.

Ulaşım madde fiyatlarında yüzde 1,71’lik bir artış belirlendiğini ile getiren Saatcı, ulaşım madde fiyatlarında Eylül ayına göre yüzde 12,43 azalışla uçak bileti ücreti fiyatında düşüş yaşandığını kaydetti.

GİYSİ FİYATLARI DÜŞMEDİ

Saatcı’nın verdiği bilgiye göre, Ekim ayında Eylül ayına göre giyim fiyatlarında ise ortalama yüzde 14,69’luk bir artış gözlendi. Giyim madde fiyatlarında Eylül ayına göre en göze çarpan değişim yüzde 41,21 artışla çocuk anorak tipi kaban, yüzde 40,64 artışla kadın kazağı, yüzde 40,29 artışla erkek yünlü kaban madde fiyatlarında oldu. Bununla birlikte giyim madde fiyatlarında Eylül ayına göre herhangi bir düşüş gözlemlenmedi. Ekim ayında Eylül ayına göre haberleşme madde fiyatlarında ortalama değişim yüzde 1,90’lık bir artış olarak yansıdı. Haberleşme madde fiyatlarında Eylül ayına göre en göze çarpan değişimlerin yüzde 8,89 artışla cep telefonu görüşme ücreti madde fiyatlarında olduğu gözlendi. Ekim ayında Eylül ayına göre ısınma madde fiyatlarında ortalama yüzde 4,99’luk bir artış gözlenirken; Ekim ayında Eylül ayına göre barınma madde fiyatlarında yüzde 0,77’lik bir artış oldu. Çevre ve su madde fiyatlarında yüzde 3,99’luk bir artış yaşandı. Çevre ve su madde fiyatlarında Eylül ayına göre en göze çarpan değişimlerin yüzde 7,86 artışla badana ve boya malzemeleri madde fiyatlarında olduğu gözlendi.

Son Güncelleme: 09.11.2018 14:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa göranla 2018-11-09 17:17:58

Aslında en minimum düzeyde geçinmek için her yolla mücadele demek.!
Türkiye genelinde 25-30 milyon kişi asgari ücretli Olarak çalışma hayatında yer buluyor , devlet ve işveren arasında anlaşılarak asgari ücretli insanları düşünenler 1650 tl maaşa tamam diyorlar tamam diyenler devlet iktidar yani başkaları asgari ücretlinin sırtından geçinenler işverenler patronlar asgari ücretli kendisine tamam denilen maaşla geçim derdinde açlık sınırı belli yoksulluk sınırı belli hükümetin içinde belli yerlerde olan vekillerin bakanların il ilçe başkanları üyelerin belediye başkanlarının kendi şahsi işyerlerinde dahi asgari ücretlinin agi’sini gaspediyorlar verdikleri maaş çokmuş gibi bes için maaşından kesinti yapıyorlar o kadar çok haksızlık varki bu toplumda kölelik var tabakalaşma var köylüler zenginler aristokratlar burjuvazi işadamları üst tabaka orta tabaka alt tabaka üst tabakadakiler hep kazanırlar orta tabakadakiler kendi yağlarında kavurulurlar alt tabakadakiler yaşam ve ölüm mücadelesi verirler yahu bu devlet insanları nasıl yaşıyor yaşayabiliyor mu vAllahi bilmiyor önemsemiyor umursamıyor politik konuşmak işvereni patronu ekonomiyi elinde tutanları incitmiyor bile zengin işini biliyor ama insanlar da herşeyin farkında bu ülkeye çok yazık olacak çok