İşte AVM'deki tedbirler

Hafta içi her gün 10.00-20.00 saatlerinde açık olacak olan AVM'de çok sıkı tedbirler var

15 Mayıs 2020 Cuma 17:47
İşte AVM'deki tedbirler

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle bir süre kapalı olan Çorum AHL Park AVM çok sıkı tedbirlerle haftanın her günü 10-00 ve 22.00 saatleri arasında açık olacak. Karar  Vali Mustafa Çiftçi başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nden çıktı.

Alınan kararlara göre, AVM’de maske kullanımı zorunlu. Ayrıca AVM’ye giren herkesin ateş ölçümü yapılacak ve ateşi 38 dereceden yüksek olanlar içeriye alınmayarak sağlık kuruluşlarına yönlendirilecek. Müşteriler AVM içinde en fazla 3 saat süreyle kalabilecek. Bu süre boyunca da sosyal mesafe kuralına riayet edilecek.

AVM içinde ve çevresinde bulunan oturma, bekleme, dinlenme amaçlı kullanılan ortak alanlarının yanı sıra restoran/lokanta ile yeme-içme alanlarında bulunan tüm sandalye, koltuk ve masalar kaldırılacak.

AVM’deki lokanta ve restoranlar al götür veveya paket servis şeklinde hizmet verebilecek. AVM’nin toplu olarak faaliyet yürüttüğü yeme-içme katı vb. alanlarda sipariş vermek/siparişini almak üzere bekleyen müşteriler için AVM yönetimi tarafından bir metre aralıklarla sosyal mesafe uyarısı için zemin işaretleri çizilecek. Oyun alanı/merkezi, internet kafe, ganyan bayi, kafe, sinema, spor merkezi, hamam, sauna vb. işletmeler ve iş yerlerine yönelik kısıtlamalar devam edecek.

AVM’de faaliyet gösteren işyerleri de müşteri ve çalışanlar dahil 8 m2’ye 1 kişi düşecek şekilde müşteri kabul edecek.

AVM’nin çalışmasına yönelik bazı detaylar ise şöyle:

* AVM yönetimince; aynı anda içeride bulunabilecek müşteri sayısı esas alınarak, AVM’ye giriş-çıkışı yönetecek bir sistem kurulmasına, içerideki müşteri sayısı maksimum sayıya ulaştığında içeriye kesinlikle müşteri/ziyaretçi kabul edilmeyecek. AVM’den çıkış yapan kişi sayısı kadar kişinin giriş yapmasına izin verilecek.

* AVM’ye giriş-çıkışlarda müşterilerin karşılıklı temasını engellemek için gerekli tedbirler alınacak. Müşterilerin mümkün olduğunca tek yönden giriş, tek yönden çıkış yapması sağlanacak. Bu amaçla zemin yer işaretlemeleri ile yönlendirme yapılacak.

* Kişisel hijyen/temizlik kurallarını sağlamak üzere AVM içerisinde ve iş yerleri girişinde el antiseptiği bulunduracak.

* Dezenfektan püskürtme sistemleri (dezenfektan tüneli vb. uygulamalar) kullanılmayacak.

* AVM girişinde bulunan döner kapılar ile içeride bulunan yürüyen merdivenlerin bantları, kapı kolları, trabzan ve asansör düğmeleri gibi sık dokunulan yüzeyler 3 (üç) saatte bir temizlenecek.

* AVM’deki ortak alanlar başta olmak üzere iş yerlerinin zeminlerinin günlük olarak su ve deterjanla temizlenecek. sSık dokunulan yüzeyler (kapı kolları, telefon ahizeleri, masa yüzeyleri vb.) temizliğine ayrıca dikkat edilecek.

* AVM’de bulunan lavabo ve tuvaletlerin temizliğinde; muhakkak dezenfektan kullanılacak.

* AVM tuvaletlerinde bulunan el kurutma makinelerinin kullanımı yasaklanacak, bunların yerine tek kullanımlık kâğıt havlu kullanılacak.

* Tuvaletlerde sıvı sabun kullanılacak.

* Tuvaletlerin ana giriş/çıkış kapılarının elle temas etmeden açılabilmesi için gereken sistem en kısa zamanda kurulacak.

* AVM içinde bulunan çok sayıda müşteri tarafından kullanılan ATM noktası/alanlarına muhakkak el dezenfektanı konulacak. Müşterilerin ATM’lere temas etmeden el dezenfektanı kullanmaları konusunda ATM noktalarına/alanlarına uyarıcı afişler asılacak. Ayrıca ATM’lerin yoğun temas edilen yüzeyleri her saat başı temizlenecek.

* AVM’nin havalandırma sisteminde kesinlikle iç ortam havası kullanılmacak. Havalandırma işlemi % 100 dış ortam havası ile sağlanacak.

* AVM’nin giriş kapılarında bulunan hava perdelerinin kesinlikle çalıştırılmayacak.

* Merkezi havalandırma sistemleri dışında klima sistemlerinin kullanılmayacak.

* Havalandırma işlemi bina kullanımda değilken (gece) dahi sürdürülecek.

* İş yeri girişinde ve kasalarda (ödeme noktalarında) el antiseptiği bulundurulacak.

* Müşteriler deneme kabinlerinde de maske takacak.

* Deneme kabinlerinin kullanılmaması esas olup ihtiyaç halinde her müşterinin en fazla 10 dakika deneme kabinini kullanabilecek. Müşteri çıktıktan sonra kabinin havalandırılarak, sık kullanılan yüzeyleruygun şekilde temizlenecek.

* Gerekli havalandırmanın sağlanması için ikiden fazla deneme kabini olan iş yerlerinde deneme kabinleri bir dolu bir boş kabin kullanımını sağlayacak şekilde ve dönüşümlü olarak kullanılacak.

Son Güncelleme: 15.05.2020 22:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mat 2020-05-15 22:08:24

Avmlerin şu an açılması baştan sona yanlış.En az 1 sonra açılmalıydı