İşte Bakan’dan istenen yatırımlar

Çorum Milletvekilleri Ceylan ve Kaya ile sanayi, tarım ve hayvancılık sektörünün temsilcileri Tarım ve Orman Bakanı ile görüştü.

08 Ekim 2020 Perşembe 21:10
İşte Bakan’dan istenen yatırımlar

AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Üyesi Ahmet Sami Ceylan ve AK Parti Çorum Milletvekili TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Av. Oğuzhan Kaya, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan ve Ticaret Borsası Meclis Başkanı ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi ziyaret etti.

Çorum’un tarım, orman ve ve hayvancılığına ilişkin bilgilerin sunulduğu toplantıda DSİ projeleri de masaya yatırıldı.

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum’da tarımı geliştirmek için gerekli olan DSİ yatırımları ve birçok konuda Bakan Pakdemirli ile istişare ederek projelerini sunduklarını belirterek, bu görüşmeden Çorum’un tarım ve hayvancılığını güçlendirecek sonuçlar elde edileceğini açıkladı.

Ayrıca hastalıktan ari köyler, damızlık hayvan satış borsası, sertifikalı tohum üretimi, sorteksli tohum eleme kurulması, küçükbaş hayvancılık merkezi, hastalıktan ari damızlık düve merkezinin oluşturulması, yem bitkileri ekim ve üretimi, süt ve süt ürünleri satış noktası, büyükbaş hayvan ıslahı, mera projeleri başlıkları adı altındaki projeler Bakan Pakdemirli’ye sunuldu.

ÇORUMLU’NUN GÖNLÜ FERAH OLSUN

Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya ise verimli bir toplantı gerçekleştirildiğine belirterek, “Hep birlikte Çorum için ne yapabileceğimizi konuştuk. Suyun bütün canlılar için olan önemini ve Çorum’daki tarıma ve hayvancılığa nasıl etki edeceğini, projelerin en hızlı bir şekilde nasıl tamamlanacağı konusunda yaptığımız görüşmelerden sonuç alacağız. Çorumlu’nun gönlü ferah olsun” dedi.

Kaya, Çorum ve ilçelerinde bulunan barajların yapımının tamamlanması için gereken ödenekler, yapım aşamaları ve DSİ Projelerinin Çorum’a katkılarının anlatıldığı dosyayı Bakan Bekir Pakdemirli’ye sundu.

Heyet görüşme sonunda Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye yapımı tamamlanan projeler için teşekkür ederken, yapılması gereken projeler için ise destek istedi.

Son Güncelleme: 08.10.2020 21:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165