İşte Çorum Belediyesi’nin net borcu

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, defalarca açıklamasına rağmen, sürekli belediye borcunun...

05 Mayıs 2014 Pazartesi 14:50
 İşte Çorum Belediyesi’nin net borcu


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, defalarca açıklamasına rağmen, sürekli belediye borcunun ne kadar olduğu yönünde sorularla karşılaştıklarını belirterek, “Bir kez daha açıklıyorum, belediyemizin 27 milyon 842 bin TL’lik kredi borcundan başka borcu yoktur. Göreve geldiğimizde yıllarca biriken 25 milyon civarında kamu borcu vardı, hepsini ödedik ve dev yatırımlar yaptık, geldiğimiz noktada başlangıçtaki kadar borcumuz var, yaptıklarımız da ortada.” dedi.

Belediye Meclis Toplantısı’nda İller Bankası’ndan 115 milyon TL kredi çekebilme yetkisinin görüşüldüğü gündem maddesinde, CHP Grup Başkanvekili Ayhan Şamlı, söz konusu rakamın ciddi bir rakam olduğunu, harcanacak projelerin fizibiletelerini bilerek destek vermek istediklerini kaydetti.

Bunun üzerine gündem maddesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 2012’de 93 milyon TL’lik kredi yetkisi aldıklarını hatırlatarak, “Borçlanma yetkisi ile borçlanmak farklı şeylerdir.” dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, konuşa ilişkin sözlerini şöyle devam ettirdi, “Pek çok kez belediyenin ne kadar borcu olduğu yönünde açıklama yapmamıza rağmen, kimseyi kast etmeden söylüyorum, anlamıyorlar mı? Yoksa anlamak mı istemiyorlar bilmiyorum, her defasında tekrar tekrar soruyorlar. Hazır söz konusu olmuşken buradan bir kez daha açıklamak istiyorum. Belediyemizin 27 milyon 842 bin TL kredi borcu vardır. Bu miktar ana paradır. Bugün itibariyle, belediyeyi teslim aldığımız gündeki kadar borcumuz vardır. Yaptığımız hizmetler ve yatırımlar da göz önünde bulundurulduğunda, ne kadar iş yaptığımız ve ne kadar borçlanıp ödeme yaptığımız rahatlıkla anlaşılabilir.

Ayrıca söz konusu kredi yetkisi ile alınacak krediler, meslek lisesi inşaatı, rüzgar enerjisi projesi, kentpark ve atık su arıtma tesisi için kullanılacaktır. Söz konusu fizibilitelere gelince ise bu projelerden en azının 1,5 yıllık fizibilete çalışması mevcuttur.”






Son Güncelleme: 05.05.2014 18:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.