Kadın girişimciden GES yatırımı

Çorum’da yaşayan 4 çocuk annesi kadın girişimci Zekiye Tan, TKDK desteğiyle ges yatırımı yaptı.

02 Aralık 2020 Çarşamba 11:00
Kadın girişimciden GES yatırımı

Çorum’da yaşayan 4 çocuk annesi kadın girişimci Zekiye Tan, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından destek verilen 2 milyon 200 bin liralık yatırımıyla hayata geçirdiği güneş enerjisi santralinde (GES) elektrik üretiyor. 
Eşinin 4 dönemdir Çorum merkeze bağlı Harmancık köyünün muhtarlığını yaptığını, dolayısıyla TKDK’nın tanıtım toplantılarının tümüne katıldığını belirten Tan, eşinin birçok konuda proje düşüncesi olduğunu, IPARD II döneminde yenilenebilir enerji yatırımlarının destek kapsamına alınmasından sonra ülkemizin enerji ihtiyacının doğal kaynaklardan karşılanmasına katkı sağlamak ve aile bütçesine sürekli bir gelir kapısı açmak için Laçin ilçesi Narlık köyündeki ekip biçemedikleri arazide güneş enerjisi santrali kurmaya karar verdiklerini söyledi. 
Kadın girişimci Zekiye Tan, şöyle dedi; “TKDK’nın kadın ve genç girişimcilere sağladığı pozitif ayrımcılık nedeniyle proje başvurusunu benim adıma yaptık. 1 milyon 200 bin TL hibe aldık. Projemizle, 14 adet invertör, 1 adet izleme sistemi, 14 bin metre solar kablo ve 3234 adet solar panel aldık. yıllık 1,2 milyon kilovat elektrik üretimi hedefliyoruz. Bu üretim en az 1000 konutun ihtiyacını karşılamaya yetecek. Mevcut üretim-satış geliri ve alınan hibeyle tesis yaklaşık 3 yılda kendini amorti edecek.

Son Güncelleme: 02.12.2020 11:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.