Kalkınma için işbirliği şart!

Çorum ve bölgesindeki illerin kalkınması için işbirliği büyük önem arzediyor

28 Aralık 2018 Cuma 13:13
Kalkınma için işbirliği şart!

Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği bölge illerinin kalkınması için büyük önem arzediyor. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin de, Samsun ve komşu illeri topyekun kalkındıracak bölgesel kalkınma modellerine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Samsun Valisi Osman Kaymak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Tokat’ta yapılan Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu Toplantısı ve Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği (YHKB) Aralık Ayı Encümen Toplantısı’na katıldı.

Toplantılarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Şahin, "Samsun ve komşu illerimizin topyekun kalkınmasına yol açacak projelere ihtiyaç var. Genel merkezi Samsunumuzda bulunan OKA, çok önemli bir misyonu üstlenmiş ve faaliyetlerini bu doğrultuda devam ettiren çok önemli bir kurumumuz. Özellikle Yeşilırmak Havza Gelişim Projesi, her yönüyle dikkate değer. Başta Samsunumuz olmak üzere Amasya, Tokat ve Çorum illerini de içine alan proje, nispeten kalkınmışlıkta biraz da olsa geri kalmış bu bölgenin topyekun gelişmesi ve kalkınması için hayati önem taşımakta. Proje ile bölgede topyekun bir kalkınma hedeflenmektedir. Samsun, barındırdığı tarihi, turistik, tarımsal, ekonomik varlıklarıyla, stratejik konumuyla bölgenin en önemli ilidir. Komşu illerimiz de bunun farkındadır. Bu nedenle, bölgemiz illeriyle birlikte topyekun bir kalkınmaya öncülük edecek olan il de Samsun'dur. Samsun ve komşularının, özellikle ekonomik anlamda kalkınmasına yol açacak başka projeler için de hep birlikte mücadele etmek zorundayız” dedi.

İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165