Kamuda tasarruf tedbirleri

Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanlığı genelgesinde kamuda bir çok alana tasarruf düzenlemeleri getirildi.

30 Haziran 2021 Çarşamba 10:54
Kamuda tasarruf tedbirleri

Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanlığı genelgesinde kamuda bir çok alana tasarruf düzenlemeleri getirildi.
Genelgenin ‘genel ilkeler’ başlığına göre; kamuda taşınmaz edinilmesi ve kiralanması, resmi taşıtların edinilmesi ve kullanılması, haberleşme giderleri, hizmet içi eğitim ve toplantılar ile personel görevlendirmeleri, basın ve yayın giderleri, kırtasiye ve demirbaş alımları, temsil, tören, ağırlama ve tanıtım giderleri, personel giderleri, kamu alımları, personel servisleri ve uçuş millerine kapsamlı bir düzenleme yapıldı.

Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanlığı genelgesinde, kamu kaynaklarının maksadına uygun azami tasarruf prensiplerine riayet edilerek kullanılmasının her kamu kurumu ve görevlisi için bir görev ve aynı zamanda bir mecburiyet olduğu vurgulandı.

Bu anlayışla kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlanması, bürokratik işlemlerin azaltılması ve kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanımına ilişkin olarak tedbirlerin alınmasının gerekli görüldüğü aktarılan genelgede, kamu idareleri ve bu idarelere bağlı, ilgili ve ilişkili kamu kurum ve kuruluşları ile il özel idareleri, belediyeler ve bunların bağlı kuruluşları ile kurdukları birlik, müessese ve işletmeler ile Kamu İktisadi Teşebbüsleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'ye tabi kamu iktisadi teşebbüsleri ile bunların doğrudan veya dolaylı olarak tek başına veya birlikte ya da ayrı ayrı sermayesinin yarısından fazlasına sahip oldukları her çeşit kuruluş, müessese, birlik, işletme ve şirketler, özelleştirme kapsam ve programına alınmış hisselerinin yarısından fazlası kamuya ait olan özel hukuk hükümlerine tabi kuruluşlar, fonlar, döner sermayeler ve diğer tüm kamu kurum ve kuruluşlarının (Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı ve TBMM Başkanlığı Genel Sekreterliği hariç) kendi bütçeleri veya tasarruflarındaki diğer kaynaklardan yapacakları yurt içi ve yurt dışı harcamaları ile taşınır ve taşınmazlarının kullanılmasında belirlenen tedbirlere uyacakları kaydedildi.

Doğal afetlerde, salgın hastalıklarda ve orman yangınlarında acil olarak yapılması gereken mücadele ve müdahaleler, iç ve dış güvenlik ile istihbarat hizmetlerinin gerektirdiği zorunlu olan harcamaların bu genelgenin kapsamı dışında olduğu belirtilen genelgede, "genel ilkeler" başlığıyla taşınmaz edinilmesi ve kiralanması, resmi taşıtların edinilmesi ve kullanılması, haberleşme giderleri, hizmet içi eğitim ve toplantılar ile personel görevlendirmeleri, basın ve yayın giderleri, kırtasiye ve demirbaş alımları, temsil, tören, ağırlama ve tanıtım giderleri, personel giderleri, kamu alımları, personel servisi, uçuş millerine tasarruf düzenlemeleri geldi.

Son Güncelleme: 30.06.2021 10:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Uyy 2021-06-30 12:52:59

Kamuda tasarruf tedbirleri, izin rapor vb belge olmadan göreve gelmeyip ekders alan okul yöneticileri var?

Avatar
Ahmet 2021-06-30 11:38:31

Çok duygulandım. İleri seviye israf çılgınlığından sonra tedbir almak akıllarına gelmiş. Çok basit bir çözüm var. Mercedes, Audi, BMW'den vazgeçip ülkemizde üretilen Clio, Megane, Focus, Egea gibi araçlara binin. Hem az yakar, hem de yarı yarıya yerli ve millidir. Amaç görev için seyahat etmekse bu araçlar da yeterli. Ha illaki lüks araçla vatandaşa tepeden bakmak istiyorsanız orası ayrı.

Avatar
Parra parra parra 2021-06-30 13:51:58

vakıflara, derneklere, tarikatlara verilen yardımlar acilen kesilmeli. Birde iktidar yanlısı yöneticilerin yalakalık harcamaları kesilmeli. Yandaş mutahaaitlerin sıfırladınız vergilerini alırsanız ve 128 milyar doların nerede olduğunu bulursanız tasarrufun kralını yapmış oluruz.

Avatar
Uyy 'a cevap 2021-06-30 14:20:52

Yav ne istiyosunuz bu ogretmenlerden ve okul idarecilerinden. Anliyoruz kiskaniyosunuz , cekemiyosunuz da bu kadar da belli etme. Git oku atan sende ogretmen ol, onunde engel yok.

Misafir Avatar
Uyy 2021-06-30 19:09:34 @Uyy 'a cevap

Hayırdır? Bu ne şiddet bu ne celal! Dogrulari söylüyoruz zorunuza giden ne?

Beğenmedim! (0)
Avatar
çorumlu 2021-07-01 14:07:51

Tasarruf nerede keyfe kullanılan araçlar Devletin arabasıyla bağına bahçesine giden çocuklarını gezdiren nerede tasarruf .Kendi ceplerine tasarruf ediyorlar Çorum gibi yerlerde makam arabası var Birde utanmadan babası yaşında adama kapıyı açtırıyorlar.

Avatar
Çorumlu 2021-07-02 15:17:28

Kamuda 115.000 araba var. İsraf haramdır haram. Allahtan korkmazlar, kuldan utanmazlar.

Avatar
Çorumlu 2021-07-02 16:12:55

115.000 makam arabası var.

banner165