Kavuncu sıkı takipte, 4 ilçeye hayat verecek

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu'nın sıkı takibinde olan Tımarlı Sulama Suyu Projesi Çorum’un 4 ayrı ilçesine hayat verecek.

26 Ekim 2020 Pazartesi 13:18
Kavuncu sıkı takipte, 4 ilçeye hayat verecek

Tımarlı Sulama Suyu Projesi Çorum’un 4 ayrı ilçesine hayat verecek, 80 bin dönüm arazi suyla buluşacak.


AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Tımarlı 2 olarak adlandırılan sulama suyu projesinin yakın takiplerinde olduğunu, projenin tamamlanması için büyük bir gayretle çalıştıklarını söyledi.


Yapımına 1985 yılında başlanan projenin takiplerinde olduğunu vurgulayan Kavuncu, “80 bin dönüm araziyi sulu tarıma kavuşturacak ve bölgeye yılda 24 Milyon 600 bin TL’lik ek katkı sağlayacak olan Tımarlı Sulama Suyu 2. Etap Projesinin en kısa sürede tamamlanması için yoğun bir şekilde çalışıyoruz.” dedi. 
Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Milletvekili Erol Kavuncu, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Tolga Gökhan Diri, DSİ 52. Şube müdürü Murat Bingöl, DSİ 54. Şube Müdürü Murat Şerbetçi, Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, Uğurludağ Belediye Başkanı Remzi Torun, AK Parti Bayat İlçe Başkanı Fatih Balcıoğlu, AK Parti İskilip İlçe Başkanı Yusuf Kaya, DSİ ve yüklenici firma yetkililerinden brifing aldı. Daha sonra sahada incelemelerde bulanan heyet sulama kanal çalışmalarını yerinde gördü.
Kanal çalışmaları esnasında açıklamalarda bulunan AK Parti Milletvekili Erol Kavuncu, projenin ödenek probleminin olmadığını 2021 Mayıs ayı itibariyle 30 bin dönüm arazinin suya kavuşacağını 2022 yılında da toplam 80 bin dönüm arazide sulu tarıma geçileceğinin altını çizdi.
Heyet daha sonra Saray Köyüne geçerek AK Parti Milletvekili Erol Kavuncu tarafından verilen mevlit yemeğine katıldı.


‘100 YILLIK ÖZLEMİMİZ’
AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Tımarlı Sulama Projesinin bölge insanının 100 yıllık özlemi olduğunu söyledi. Bu hayalin AK Parti tarafından gerçekleştiriliyor olmasının ayrıcalığını ve mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Kavuncu, proje sonunda 80 bin dönüm arazinin suya kavuşacağını ifade etti. İskilip, Bayat, Sungurlu ve Uğurludağ İlçelerinin projeden yararlanacağını kaydeden Kavuncu, “1985 yılında Rahmetli Turgut Özal zamanında başlanan proje 35 yıl sonra tamamlanacak. Bugün bölgemiz, ilimiz ve ülkemiz için çok önemli projelerimizden birini yerinde inceledik, bilgiler aldık. 35 yıl önce bizi heyecanlandıran, bu bölgeyi adeta Çukurova’ya çevirecek projede 2015 yılına kadar herhangi bir çalışma yapılmamıştı. Yaptığımız girişimlerle 2018 yılından sonra da tekrar çalışmalara başlandı. Ödenek probleminin olmadığı Tımarlı Sulama Projesinin ilk etabının tamamlanmasıyla öncelikle 30 bön dönüm arazi, proje tamamlandığında ise 80 bin dönüm arazimiz sulu tarıma geçmiş olacak.” dedi.


CUMHURBAŞKANIMIZIN YAKIN TAKİBİNDE
AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Tımarlı Sulama Projesini Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yakından takip ettiğini söyledi. 2019 yılında Kızılcahamam’da yapılan 29. İstişare ve Değerlendirme Toplantısında İskilip Yolu ve Tımarlı Sulama Suyu Projesini hazırladığı bir raporla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunduğunu ve bu raporun hemen akabinde de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye talimat verdiğini hatırlatan Erol Kavuncu, “Tımarlı Sulama Suyu Projemize destek veren, projeyi yakından takip ettiğini bildiğimiz Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz.” diye konuştu.
TARIM GELİRİ ARTACAK, VATANDAŞIMIZIN YÜZÜ GÜLECEK
AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Tımarlı Sulama Suyu projesinin tamamlandığında bölge halkına yıllık 30 Milyon TL ilave getirisi olacağını ifade etti. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Kavuncu yaptığı açıklamada projenin bölge halkının yüzünü güldüreceğini belirterek “Tımarlı Sulama Suyu Projesi tam olarak hizmete girdiğinde 15 bin kişiye de istihdam imkanı sunacak. Topraklarımız bereketlenecek. . Ürün rekoltesi, ürün kalitesi ve katma değerine kadar halkımızın refah düzeyi de artacak. Kısa ve  orta vadede daha başka projelerimiz de var. İnşallah onları da hayata geçireceğiz. Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan Sayın Valimize, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza ve emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.
VALİ ÇİFTÇİ; PROJE ÖNEMLİ, ÇORUM TARIM KENTİ
Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Tımarlı Sulama Suyu Projesi inceleme sonrası projenin önemine vurgu yaptı. Çorum’un tarımsal üretim bakımından Türkiye’de önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Vali Çiftçi, “İnşallah sulanabilir arazilerimiz arttıkça tarımsal üretimde daha üst noktalara çıkacağız. Toprakları suyla buluşturarak inşallah daha da bereketlenecek. Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Devletimiz çok güçlü. Böylesine büyük yatımları bizlerle buluşturuyor. Projemizin hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi. 
Vali Çiftçi projenin hayata geçirilmesinde büyük emekleri bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, milletvekilleri ve tüm ilgililere teşekkür etti.
AŞGIN:’KAVUNCU’NUN GAYRETLERİNE ŞAHİDİZ’
Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde gece gündüz demeden ibadet aşkıyla çalışmaya devam ettiklerini söyledi. 
Başta Erol Kavuncu olmak üzere Bayat Belediye Başkanı ve AK Parti Bayat İlçe Başkanının Tımarlı ve Kunduzlu sulama projeleri konusundaki gayretlerine çok defa şahit olduğunu ifade eden Başkan Aşgın, “İnşallah emeklerinin karşılıklarını da alıyorlar. Erol Kavuncu bu köyün insanı. Biraz önce köyünü anlatırken çocukluğuna gitti. Koyun güttüğünden bahsetti, annesinden babasından bahsetti. Milletin çocukları milletin meclisinde, milletin belediyesinde, milletin vilayetinde. Her yerde milletin çocukları var. Her yerde bu milletin değerleriyle yoğrulmuş  çocuklarçocuklar var. Hepimiz bu davada bir neferiz.” diye konuştu.

Son Güncelleme: 31.10.2020 11:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hulusi 2020-10-26 22:33:13

Çevir kazı yanmasın

Avatar
Serhat 2020-10-27 08:08:31

Klavye kahramanlığı yapmayın ben dün çalışmaları hizmeti gördüm samimiyseniz hizmeti, çalışmaları gidin yerinde görün ondan sonra konuşun. Kafadan muhalefet yapmayın insaflı oluverin biraz nerdeeeeeeeeee

Avatar
Ugurludaglı 2020-10-26 13:37:09

40 senedir Çankırı topraklarını geçemediler salim uslu 8 yıl vekillik yaptı harami dere tımarlı diyerek günü bitti bunlarında günü böyle geçer Allah yagmur versin bu topraklara

Avatar
Ali 2020-10-26 22:02:02

Koronadan Çorum da günde 5-6 kişi ölürken bu proğramlar nedir böylesi

Avatar
KOŞ SEVİM koş 2020-10-27 01:54:30

Kavuncu sıkı takipteymiş. Ah kahti rical ah...kimler vekil olmuş vay be Ensarın eski başkanı

Avatar
corum 19 2020-10-27 23:54:45

yagmur yok kar yok neyle dokacak barajlar Turkiye soguk taski col iklimine dondu

banner165