Kavuncu ve Rektör’ü göreve davet etti

Bolu merkezli ÇORDER Onursal Başkanı Fikret Kısar, İskilip’e kurulması planlanan Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi için Milletvekili Kavuncu ve Rektör Öztürk'ü göreve davet etti.

21 Mart 2021 Pazar 21:26
Kavuncu ve Rektör’ü göreve davet etti

Bolu merkezli Çorum Dernekler Federasyonu (ÇORDER) Onursal Başkanı Fikret Kısar, İskilip’e kurulması planlanan Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi hususunda AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu ve Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk'ü göreve davet etti.

Kısar yaptığı açıklamada, şu görüşlere yer verdi;

"Fatih Sultan´nın hocası Akşemseddin´in fetih öncesinde yaşadığı, Sultan Süleyman´a Kanuni adını verdiren, hukukçu Şeyhülislam Ebusuud İskilib-i´nin memleketi, üç kere gidip dört kere gelen vazgeçilmez Şeyhülislam Sunullah Efendi´yi bağrından çıkaran, Darülfünun´a (YÖK) başkanlık yapan Atıf Efendi´nin memleketi, Atatürk´ün ilk Adalet Encümen Reisi Münir Çağıl´ı bünyesinden çıkartan kadim şehir İskilip...

Bu bereketli topraklardan çıkan alim ve ilim adamları yanında, Kızılırmak Havzası´nda bulunmasından dolayı; kendine has tat, koku ve aroması ile birçok sebze ve meyve çeşidi yetiştirilen, 2002´de Osman Çakır ve arkadaşlarının İSTARGE´yi kurması ile İskilip sebze ve meyve çeşitlerinin tescili, yerli ve milli ırklarımıza sahip çıkmak amacıyla alt yapısı oluşturulan çalışmaları taçlandırmak için eski Rektör Prof. Reha Metin Alkan döneminde İskilip´te uygulanmak üzere planlanan ve 5 Mayıs 2014 tarihli T.C. Resmi Gazete´de yayınlanan; Tarımsal Uygulama Araştırma Merkezi´nin kurulması yönetmeliğinin akıbetini soruyoruz.

İSTARGE´nin çalışmalarına bilimsellik katmak ve bölge kalkınması amacıyla planlanan Gıda Güvenliği ve Tarımsal Uygulama, Araştırma Merkezi İskilip ile birlikte bünyesinden çıkarttığı Bayat, Oğuzlar ve Uğurludağ gibi dört ilçeye can suyu verip, ülke ekonomisine de büyük katkı sağlayacak, bir anlamda Kızılırmak Havzası´nın dört ilçesinin makus talihini değiştirecektir.
2014 yılında yönetmeliği Resmi Gazete´de yayınlanmasına rağmen Hitit Üniversitesi tarafından henüz İskilip´te açılamayan Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi´nin biran önce açılmasını yeni Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk´ten ilim ve hilm beldesi İskilipliler olarak talep ediyoruz. Bölge Milletvekili Erol Kavuncu´nun konunun takipçisi olmasını, Kızılırmak Havzası´nın ilçeleri; İskilip, Bayat, Uğurludağ ve Oğuzlar halkı olarak talep ediyoruz."

Kaynak: İskilip’in Sesi

Son Güncelleme: 21.03.2021 23:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Oba doduga 2021-03-21 21:39:50

Yahu kardeşim bu vekilin sadece bu ilçelerin vekilimi, dodurgayı veya dodurganın yolunu biliyormu acaba. Birde dodurga için şunu yapalım diyecek mi acaba.partinin içine eder hale geldüler.yazık üzülüyorum büyük reis rte ye. Lütfen birisi söylesin kavuncu yada kırkdilimden sonra bir sürü ilçe olduğunu lütfen hatırlatsın.

Misafir Avatar
Yusuf Öztürk 2021-03-22 14:52:46 @Oba doduga

İskiliplinin senelerdir yenen hakkını savunan Fikret Kısar'a helal olsun.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Çoeumlu 2021-03-22 09:59:15

Bakın sn çorum 3 vekil bir birini anlaşamıyorki çoruma faydaları olsun iskilip myo eski yönetime sorsunlar bide bu kavuncunun yüzü gülmüyor kesin bi halt işlediki ....

Avatar
Asrın milletvekili 2021-03-22 19:40:04

Kavuncu:)

Avatar
Bilen 2021-03-21 23:17:50

Bolu'da yaş çorum'a ayar ver. Çorum'da memlekette ne yapılacağını ön görecek kimse yok mu? Sen Bolu'da çorumlunun hakkını koru.

Avatar
Çorum 19 2021-03-23 09:50:45

Yozgattan sonra bolu bir kez de super lise açalım anadolu ve fen liselerini adam edelim vs deyiniz üniversiteyi yükseltelim modern dünyaya entegre olalım deyiniz