Kazanan Çorum olsun

Çorum'da AB hibelerinden daha fazla istifade edilmesi için toplantı düzenlendi

11 Aralık 2017 Pazartesi 13:24
Kazanan Çorum olsun

Çorum’da proje danışmanlığı yapan firmaların talebi üzerine, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası Çorum Temsilcisi Özgür Kılıç, Mimarlar Odası Çorum Temsilcisi Ulaş Tokgöz, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Çorum İl Temsilcisi Hüseyin Sevcan ile danışman firma temsilcilerinin ve odalara üye mimar ve mühendislerin katılımıyla bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çorum İl Koordinatörü Mustafa Mansur Yalvaçer ve TKDK uzmanları hazır bulundu.

İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI

İnşaat Mühendisleri Odası Çorum İl Temsilcisi Özgür Kılıç, Çorum olarak AB hibelerinden faydalanma gayretini, gerek yatırım yapmak isteyen kişilerde gerekse bu hibeleri dağıtan kurum olan TKDK Çorum İl Koordinatörlüğü çalışanlarında fazlasıyla gördüğünü, ancak daha fazla yararlanmak için ilimizde söz sahibi olan her kesime büyük görevler düştüğünü söyledi. Kılıç, toplantıyı bir başlangıç olarak gördüğünü, bundan sonraki süreçte daha geniş katılımlı ve teknik gezi içeren bir organizasyon planladıklarını, böylece örnek işletmelerin mühendis ve mimarlar tarafından yerinde ziyaret edilerek daha güzel ve kullanışlı projelerin ortaya çıkması için çaba göstereceklerini ifade etti.

MİMARLAR ODASI

Mimarlar Odası Temsilcisi Ulaş Tokgöz de, danışman firma temsilcilerinin talebi üzerine bir araya geldiklerini, hazırlanan projelere odaların sağlayacağı katkılara yönelik konuların görüşülerek, fikir alışverişi yapılması yönünde bir talepte bulunulduğunu ve konunun Avrupa Birliğinin (AB) kırsal kalkınmaya yönelik (IPARD) desteklerini ilgilendirdiğini öğrendiklerinde, TKDK İl Koordinatörlüğünün de toplantıya davet edildiğini belirterek, katılım sağlayan tüm temsilcilere teşekkür etti.

HARİTA VE KADASTRO MÜHENDİSLERİ ODASI

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Çorum İl Temsilcisi Hüseyin Sevcan ise, bu tip toplantıların olası sorunların çözümünde önem arz ettiğini, toplantıda bulunan her kesim temsilcisinin Çorum iline daha fazla yatırım gelmesi ve faydalanıcı kitlenin olası mağduriyetlerinin önlenmesi amacını taşıdığını gördüğünü ve bundan da memnuniyet duyduğunu kaydetti.

TKDK 

TKDK Çorum İl Koordinatörü Mustafa Mansur Yalvaçer yaptığı açıklamada, böyle bir toplantı için girişimde bulunan danışman platformuna ve kendilerini de bu toplantıya davet eden oda başkanlarına teşekkür ederek, tamamlanan IPARD I programı ile uygulanamaya başlanılan IPARD II programı hakkında bilgi verdi. İl Koordinatörü Yalvaçer, kaliteli ve sözleşme imzalama ihtimali yüksek projelere ilişkin beklentilerinin olduğunu, bu noktada hem danışman firmaların hem de bu projelerin çizimlerini yapan ve metrajlarını hesaplayan mimar ve mühendislerin gayretlerine ihtiyaç duyduklarını, söyledi.  

Danışman firma temsilcisi Selahattin Duran ise yaptığı açıklamada, bu zamana kadar proje hazırlığında karşılaştıkları sorunları ifade ederek, çözümüne yönelik beklentilerini dile getirdi. Toplantı taleplerine samimi yaklaşım göstererek kendilerini mekanlarında ağırlayan oda başkanlarına da teşekkür etti.

Karşılıklı soru cevap faslından sonra yakın zamanda teknik gezi de içeren bir toplantıyla tekrar bir araya gelme temennisi dile getirildi.

Son Güncelleme: 11.12.2017 13:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165