Kazan’dan sonra Çorum

Dünya Yazarı Osman Arolat, Çorum’un Ankara’nın Kahraman Kazan ilçesi merkezli savunma sanayisini besleyen ard alanı haline gelmeye başladığını yazdı.

29 Haziran 2022 Çarşamba 11:37
Kazan’dan sonra Çorum

Türkiye’nin ekonomi gazetesi Dünya Yazarı Osman Arolat, Çorum’un Ankara’nın Kahraman Kazan ilçesi merkezli savunma sanayisini besleyen ard alanı haline gelmeye başladığını yazdı.

ÇORUM YİNE ŞEVKLİ, YİNE HEYECANLI

‘Çorum yine heyecanlı, yine şevkli’ başlıklı bir yazı kaleme alan Arolat, bir model olarak anılan Çorum ekonomisinin yeni arayış ve serpilmeler içinde olduğunu, Arolat, barut ve fişek fabrikalarının kurulumuna değinerek, “Çorum artık savunma sanayine adım atmış.” değerlendirmesinde bulundu.

HIZLI TREN VURGUSU

TSO Başkanı Kenan Başaranhıncal’ın Çorum’un savunma sanayisinde ‘pilot il’ şeklindeki sözlerini köşesine taşıyan Arolat, “Çorum, 1980‘lerde şehir merkezinde 3-5 tesis içinde sıkışmış kalmıştı. Şehrin gündemi ‘’bir şeker fabrikası yapılmalı‘’ noktasında düğümlenmişti. Şimdi 3. OSB‘yi kurdu. ‘’Sanayi Vahası‘’ Çorum, şimdi mal nakline ivme kazandırmak için haklı olarak Samsun-Ankara arasında hızlı tren istiyor.

HİTİT BAŞKENTİ

Çorum, ‘’Hitit Başkenti’’ olmanın hakkını vermek için kolları sıvamış. Turkey One Derneği ile Çorum İş Kadınları Derneği işbirliğiyle ‘’Hitit Ülkesinin Barış kraliçesi Puduhepa‘’ kapsamında bir dizi tanıtım etkinliği yapıyorlar. Puduhema, Kadeş Barış Anlaşması’nda mührü olan kraliçe. Kadın üretkenliğinin simgesi.” İfadelerine yer verdi.

Arolat’ın yazısının tamamını şu linkten okuyabilirsiniz… https://www.dunya.com/kose-yazisi/corum-yine-heyecanli-yine-sevkli/662274

Son Güncelleme: 29.06.2022 11:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165