Kenevirde ne durumdayız?

Çorum'da kenevir üretimiyle ilgili gelişmeler merak edilirken, Yozgat Bozok Üniversitesi bünyesinde Kenevir Araştırmaları Enstitüsü kuruldu.

18 Haziran 2020 Perşembe 23:32
Kenevirde ne durumdayız?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla geçtiğimiz yıl kenevir üretiminde pilot il olarak 20 il belirlendi.

Çorum’da Valilik, Hitit Üniversitesi (Kimya-Tıp Fakültesi-Mühendislik) Sağlık ve Tarım Müdürlüğü, Ziraat Odası ve diğer paydaşlar toplantılar yapılarak yol haritası belirlendi. Ayrıca bir komisyon oluşturuldu. Sahada harekete geçilecekken tohum temininde sorun yaşandığı, bu nedenle 2020 yılında endüstriyel kenevir üretiminin daha geniş alanlarda gerçekleştirileceği duyuruldu. Yine bu yıl içinde kenevir ekim izni için başvuruların 1 Nisan’a kadar yapılması gerektiği ve diğer şartlar duyuruldu.

YOZGAT’TAN YENİ ADIM

Çorum’da o tarihten bugüne kadar gerek tohum temini gerekse ekim çalışmaları konusunda neler yapıldığı merak edilirken, Yozgat Bozok Üniversitesi yeni bir adım attı.

Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı enstitü, fakülte, yüksekokul ve akademik birim kurulması, kapatılması, birleştirilmesi ile adlarının değiştirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı, birkaç gün önce Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, Yozgat Bozok Üniversitesi bünyesinde Kenevir Araştırmaları Enstitüsünün kurulması kararlaştırıldı.

Kenevir üretiminde Çorum gibi pilot iller arasında bulunan Yozgat, Bozok Üniversitesi’nde Kenevir Araştırmaları Enstitüsü kurarak diğer pilot iller arasında bir adım öne çıkmış oldu.

Son Güncelleme: 22.06.2020 11:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cesur 2020-06-19 11:07:22

Ben şöyle anladım Yozgat bu konuda bizden önde her zaman olduğu gibi Milletvekillerine duyurulur Memurlar ile uğraşmayı bırakıp Çorum’a Ne yapabiliriz onu ile uğraşın

Avatar
Vatandaş 2020-06-19 11:14:08

Demek ki bizim Tarım İl Müdürü ve Tarım Komisyonudaki Milletvekilim iyi çalışıyor

Avatar
Ahmet 2020-06-20 02:16:37

Bu mudurden hic birsey beklememek grkr corum icin sadece za

Avatar
Murat kara 2020-06-19 21:53:44

Biriside çıkıp bu kendir zaten karlı olsaydı insanlar bırakmazdı yada hasat nasil yapılacak makineminiz mi var demiyor kendir lif haline nasil gelecek 50 yıl önceki gibi yapacak insan mi var.herkes padişahım çok yaşa diyor sayın orhan müdürüm saltanatı kurmuş evcilik oynuyor