KİOKS var, Belediye'ye gelmeyin

Mükellefler faturalarını ödemek için belediyeye gelmek zorunda değil

12 Mart 2018 Pazartesi 20:03
KİOKS var, Belediye'ye gelmeyin

Çorum Belediyesi’nin Pratik Ödeme kuruluşu ile yaptığı sözleşme kapsamında Çorum’un çeşitli noktalarına konulan KİOSK cihazları yerleştirildi. Böylece vatandaşları su kartı yükleme ve su faturası ödeme işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu  mükelleflere daha hızlı ve kaliteli hizmet sunabilmek adına Pratik İşlem Ödeme kuruluşu ile anlaşma yaptıklarını hatırlatarak,

“Vatandaş belediyeye gelmeden su kartlarına yükleme yapabilecek, fatura borçlarını ödeyebilecek. 15 Temmuz Hürriyet Parkı yanında bulunan otobüs durağına ve Buharaevler Mahallesi’nde bulunan petrol istasyonuna KİOKS cihazları yerleştirilecek.

7 gün 24 saat akıllı su saati dolumu ve su faturası ödemesi yapılabilecek, aynı merkezlerde emlak vergisi tahsilatı olacak. Pratik İşlem Ödeme kuruluşu ile entegreli olarak çalışan Çorum Türk Telekom bayilerinden de kartlı sayaç dolumu ve fatura ödemeleri yapılabilecek. Pratik İşlem Merkezi’nin Çorum’da 120 temsilciliği bulunuyor. Öte yandan 35 Türk Telekom bayisinde ve 35 Halk Ekmek Büfesi olmak üzere 190 noktada akıllı sayaç dolumu ve su faturası ödemesi yapılabilecek. Bir süredir 10 noktada devam eden tahsilat işlemleri 1 Nisan tarihinden itibaren tüm noktalarda hemşehrilerimizin hizmetinde olacak.” dedi.

KİOSK NEDİR?

Kiosk sistemleri dokunmatik ekranlı bilgi ve servis amaçlı elektronik terminallerdir. Self Servis (Kendi Kendine) kullanıcıların bazı biligilere ulaşmaları ve dokunmatik ekran üstünden işlemleri gerçekleştirmeleri için yapılmışlardır. Kişilerin işlerini kolaylaştırması ve kurumlardaki iş yükünü alması açısındn zamandan ve hızdan tasarruf sağlarlar.

Teknik olarak pc alatyapsına sahip kabinler şeklinde tasarlanan kiosklar, amaca ve kullanım alanına göre farklı farklı modellerde olabilir ve farklı fonksiyonlara sahip olabilirler.

Kamuya açık alanlarda kişilerin bir kurumla ilgili veya internet üzerinde bilgiye ulaşmalarını sağlayarak sadece sadece bilgi verebme amaçlı kullanılabileceği gibi çeşitli kamu veya özel kurumlarda başvuru, borç ve fatura ödeme, rezarvasyon, sorgulama, randevu alma gibi işlemler içinde kullanılabilir.

Satış ve servis amaçlı kiosk uygulamalarında, bilet, jeton, telefon kartı, MP3 müzik gibi direkt kiosk üstünden ürün dağıtımı şeklinde satış gerçekleştirilebilir. Özellikle perakendecilik sektöründe de satışı destekleyeciği, müşteri sadakatini ve memnuniyetini arttırıcı uygulamalarda kullanılmaktadır.

Son Güncelleme: 13.03.2018 12:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali Saltık 2019-12-19 20:08:31

190 tane birim yerine internetten ödeme altyapısı kurulsaydı .Daha Yenilikçi bir çözüm olurdu.

Avatar
Corumlu 2021-05-24 06:30:16

Aynen katılıyorum

banner165