‘KOBİ’lere sahip çıkmak, ülkeye sahip çıkmaktır’

Vali Ahmet Kara, TEB KOBİ Akademi eğitim seminerinin açılış töreninde “Sınırlı sermayeye sahip...

17 Ekim 2014 Cuma 15:51
 ‘KOBİ’lere sahip çıkmak, ülkeye sahip çıkmaktır’


Vali Ahmet Kara, TEB KOBİ Akademi eğitim seminerinin açılış töreninde “Sınırlı sermayeye sahip fakat toplum değerlerine ve geleneklerine bağlı ve sosyal adaletin temininde önemli rolleri olan KOBİ'lere sahip çıkmak, ülkeye sahip çıkmakla eş anlamlıdır.” dedi.


Çorum’da 32 bin 803 KOBİ bulunduğunu ifade eden Vali Kara, KOBİ’lerin ekonominin omurgasını oluşturduğunu, sosyal barış ve toplumsal huzurun da garantisi olduğunu söyledi.


KOBİ’lerin bir takım olumsuzluklar içerisinde olmasına rağmen, ulusal rekabetin sürdürülebilmesinin KOBİ’lerin varlığına bağlı bulunduğuna işaret eden Vali Ahmet Kara, konuşmasında şunları dile getirdi; “Sınırlı sermayeye sahip fakat toplum değerlerine ve geleneklerine bağlı ve sosyal adaletin temininde önemli rolleri olan KOBİ'lere sahip çıkmak, ülkeye sahip çıkmakla eş anlamlıdır.


İlimizde küçük sanayi sitelerinde 32 bin 803 KOBİ bulunmaktadır.  KOBİ'ler ekonominin omurgası sosyal barış ve toplumsal huzurun garantisidirler. Gelir dağılımında ki dengenin vazgeçilmez unsurudurlar.  Düşük maliyetle istihdam sağlarlar, esnek yapıları, dinamik ve yeniliğe açık olmaları, bölgesel kalkınmaya ve eğitime katkıda bulunmaları, etkili bir kontrol sistemlerinin oluşu kararların hızlı alınışı ve uygulanışı gibi üstünlükleri KOBİ'lerin önemini artırmaktadır. 


Bir takım olumsuzlukları da bulunmasına rağmen ulusal rekabetin sürdürülebilmesi KOBİ'lerin varlığına bağlıdır. KOBİ'ler günümüzde endüstrileşmenin sağlıklı bir sosyal yapının ve ticarette ki dinamizmin olmazsa olmazıdırlar.  Ülkemizde işletmelerin yüzde 94'ü KOBİ'dir.


KOBİ'lerin çalışan sayısı içerisinde ki payı yüzde 76'dır.  Oluşturdukları katma değer istihdam ve dış ticarette ki önemlerine rağmen ülkemizde KOBİ'lerin finansman sıkıntıları devam etmektedir. Ülkemizde verilen toplam kredinin ancak yüzde 26'sı KOBİ'ler tarafından kullanılmaktadır.


Bunun yanında sosyal sorumluluk çerçevesinde KOBİ'lerimizi geliştirmek adına Türkiye Ekonomi Bankasının KOBİ Akademi Projesi KOBİ'lerimiz için önemlidir.


TEB KOBİ Akademi KOBİ'lerin işlerini geliştirmeye yönelik bilgi ihtiyaçlarını karşılamak, KOBİ'lerin uzun vadede ulaşmak istedikleri hedeflere yönelik hazırlık yapmalarını sağlamak için özel olarak geliştirilmiş ve ihtiyaç duydukları konularda uzmanları tarafından ücretsiz eğitim almalarına imkan sağlayan bir program olması dolayısıyla örnek niteliğindedir.  Bu başarılı çalışmalarda emeği geçenleri kutluyorum."




Son Güncelleme: 17.10.2014 15:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165