Kömürcüler; ‘Sayın valimizden ricamız…’

Çorum’da faaliyet gösteren kömürcü esnafı, apartman ve işyerlerinde artık yakıt olarak kömürün yakılmaması yönündeki mahalli çevre kurulu kararının yeniden gözden geçirilmesini istedi.

23 Nisan 2020 Perşembe 16:51
Kömürcüler; ‘Sayın valimizden ricamız…’

Çorum’da faaliyet gösteren kömürcü esnafı, apartman ve işyerlerinde artık yakıt olarak kömürün yakılmaması yönünde karar alan Mahalli Çevre Kurulu kararının yeniden gözden geçirilmesini talep ettiler.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Çorum Kömür ve Odun Satıcıları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Mert,  5 Mart 2020 tarihinde alınan Mahalli Çevre Kurulu kararı ile 2020-2021yılı döneminde kaloriferli apartman ve iş merkezlerinde yakılan kömürlere yasak getirildiğini hatırlatarak, “Bu yasakla birlikte biz ömürcü esnafı mağdur olmuştur. Çünkü daha önceden ithalatçı firmalardan yapmış olduğumuz bağlantılarımız var. Ayrıca kömür yakan apartman ve işyerleri de bizler kadar mağdur olmuştur. Apartman ve işyeri sahiplerinin kömür depolarında artan kömürleri de vardır” dedi.

Hava kirliliğine sebep olan kömürden başka birçok sebepler olduğunu belirten Mustafa Mert, “Oysaki yasaklanan kaloriferlik kömürlerin yapılan analiz sonuçlarında çok iyi olduğu Bakanlık incelemelerinde mevcuttur” diye konuştu.

Dünya genelinde koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik bir krizin olduğunun bir gerçek olduğunu dile getiren Mert, “Bu dönemde kömürcü esnafının mağduriyetinin giderilmesi için Sayın Valimizden ricamız Mahalli Çevre Kurulu kararının yeniden gözden geçirilmesidir. Konuyla ilgili Çorum Milletvekilimiz Sayın Ahmet Sami Ceylan ve AK Parti İl Başkanımız Sayın Yusuf Ahlatcı’dan da desteklerini esirgemeyeceklerini umuyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
eğtm 2020-04-23 17:11:09

kömürcü esnafa çare bulunsun..AMA APARTMANDA KÖMÜR YAKMA OLMAZ. KİRLİLİK İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR...

Avatar
Ozcorumlu 2020-04-23 18:29:59

Kömür tozu dumanıyla yaşamak istemiyoruz artık Valiliğin kararını vatandaş olarak destekliyoruz ucbes kişi para kazanacak diye hava kirliligini yutmak istemiyoruz

Avatar
Mustafa 2020-04-23 19:19:13

Kömürünüzü dogalgaz olmayan ilçelerde satın kardeşim çorumdaki hava kirliligi türkiyede ilk 5 içinde insanlar kanser oluyor nefes alınmıyor kışın çorumda kesinlikle kömür artık yasaklanmalı

Avatar
Dikkat 2020-04-23 21:10:14

Bu karara itiraz eden iki grup insan var.
1- Halen Binasında kömür yakan ve Keyfine düşkün olan insanlar.
2- Kömürcü esnafı.
1000 tane kömürcü esnafı etkilenecek diye 260.000 kişinin sağlığını tehlikeye atmanın hiç lüzumu yok.
Devletin dağıttığı yada odun yakılıyor diye çevre kirleniyor diye bir sonuca varamayız.
Devlet 5-10 katlı binada dura merkezi ısıtma sistemi olan binadaki vatandaşa kömür dağıtmıyor.
Kış aylarında çoruma yukarıdan bir bakım hangi binaların bacalarından siyah dumanlar çıkıyor.
Yoğun bir şekilde Fatih caddesi Eşref Hoca caddesi zengin kesimin yaşadığı yerlerde oluyor.
Yasalar ve Kurallar en son zengin ve yöneticiler için geçerlidir.
En son onlara uygulanır.

Avatar
Mert 2020-04-23 22:08:44

Kesinlikle kömür yasaklanmalı. Sağlık herşey den önemlidir. Lütfen kararınızın arkasında durun sayın valim. Çorum un hava kirliliği türkiye ortalamasının çok çok üzerindedir. Bunada mutlaka yetkililer el matmalıydı ki attılar geri adım atarsalar çok büyük bir tutarsızlık olur. Hatta apartmankarada fış öephe yalıtımını da zorunlu hale getirilmeli olmayanlar derhal yaptırmalılar .

Avatar
ÇORUMUN HAVASI ÇOK KİRLİ. Kömür yasak olmalı 2020-04-23 21:29:03

Kömürün yasaklanmasını destekliyoruz. Yandaki apartman kaloriferli ve kömür kullanıyor. Çıkardığı is, koku ve dumandan kurtulacağız inşAllah. Hanım çamaşır asamaz oldu. Çocuklar için zehir solumakta çok kötü. 5 TANA KÖMÜRCÜ İÇİN YASAK KALKAMAZ.

Avatar
gözden geçirilsin 2020-04-23 18:42:45

apartmanlarda yakılan kömürden hava kirlenmiyor. devletin dağıttığı ya da şehir merkezinde gelişi güzel yakılan lastik, kumaş, iplik, naylon gibi şeylerden kirleniyor daha çok. bu karar tekrar gözden geçirilmeli.

Avatar
Çorumlu 2020-04-23 20:49:14

Kış boyu gördüğümüz sadece bir bina sanki tüm Çorumdaki diğer binalardan daha fazla kirlilik veriyor şehre. Resmen yanardağ patlamasını andırıyor. Esnafa çare bulunsun ama şehir merkezinde kömür yakarak değil.