Köroğlu'ndan belediye yönetimine çifte mesaj

Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı  Mustafa Köroğlu, daimi işçilerin toplu sözleşmesi ile işçilerin ek zam talebi konusunda açıklama yaptı.

07 Mart 2022 Pazartesi 10:47
Köroğlu'ndan belediye yönetimine çifte mesaj

HAK-İŞ İl Başkanı Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı  Mustafa Köroğlu, Çoruim Belediyesi yönetimine işçilerin ak zam talebi ile daimi işçilerin toplu sözleşme görüşmelerinin sonuçlandırılması hususunda iki ayrı talepte bulundu.

Köroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Çorum Belediyesi’nde çalışan işçiler için sundukları ek zam talebinin ve kadrolu işçilerin devam eden sözleşmelerinin bir an önce neticelenmesini istediklerini açıkladı.

İşte o açıklama:

“Belediyemizde çalışan işçilerimiz için sunduğumuz ek zam talebimizin ve kadrolu işçi arkadaşlarımızın devam eden sözleşmelerinin bir an evvel neticelenmesini istiyoruz.

2022 Şubat ayıyla birlikte yıllık enflasyonunu % 54.4 açıklanması, alım gücünün iyice azalması, temel gıda fiyatları başta olmak üzere akaryakıt, doğalgaz, elektrik gibi temel ihtiyaç kalemlerindeki artışlar her kesimden çalışanla birlikte Belediye işçilerinin de hayat şartlarını iyece zorlaştırmaktadır. Emekçi kardeşlerimizin şu anki aldıkları ücretler bu enflasyon karşısında erimiştir. Alım gücü iyice azalmış, Belediye işçisine ek protokol yapılması zorunlu hale gelmiştir. Belediye çalışanlarımız şehrimizin ve ilçelerimizin halkının yolundan suyuna, kanalından çöp temizliğine, çevre düzenlemesine kadar gece gündüz demeden canla başla çalışmaktadır.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, artan maliyetler, azalan alım gücü, yüksek enflasyon gibi koşulları göz önünde bulundurarak asgari ücrete % 50 zam yaparak asgari ücretle çalışan kardeşlerimizi biraz da olsa rahatlatmıştır. Yine memur kardeşlerimize enflasyonu göz ününde bulundurarak % 31 zam yapmış, memur çalışanları ezdirmemiştir. Aynı hassasiyeti il ve ilçe belediye başkanlarımızın da göstermesi bekliyoruz. Tek isteğimiz sürecin bir an evvel tamamlanmasıdır.

Mevcut toplu iş sözleşmesinde devam eden haklarımızda herhangi bir kayıp olmadan ek protokolün ve toplu iş sözleşmesinin bir an evvel tamamlanması tüm emekçi kardeşlerimizin beklentisidir.

Bu anlamda ek protokol ve toplu iş sözleşmelerimizin belediyelerimizin imkânlarını zorlayarak, çalışanlarımızın bu haklı taleplerine kulak vererek, hayat pahalılığı altında ezilmelerine müsaade etmeyeceklerini bekliyoruz. Belediye Başkanlarımızın bu konuda elinden geleni yapacaklarına inanıyoruz.” 

Son Güncelleme: 11.03.2022 22:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sizi gidiler siziii 2022-03-07 15:45:01

Belediye yönetimi işçi düşmanı olmuş. Sendikacılar da kendini düşünüyor. Yalandan yere deli olmayın. Yapacağınız birşey yok.

Avatar
alaca 2022-03-07 11:02:10

koroglu sendika secimi yaklastigi icin bu tur islere giristiginin farkindayiz,yoksa iscinin hakkini savunmak gibi bir derdinin olmadigini biliyoruz, sen de isciye zam vermeyen belediye yonetimi de gidici

Avatar
adem yalçınkaya 2022-03-07 13:36:06

plajlarda gezeceğine keşke sözleşmelerle ilgilenseydin köroğlu

Avatar
Savunan adam 2022-03-07 15:47:13

Öncelikle bunu Çorum belediye başkanımız Dr Halil İbrahim Aşkın bey şayet görürse ben ve benim gibi çalışan işçi arkadaşlarımın mesai arkadaşlarımın ek protokol sözleşmesini yapmanız bizzat hasıl olmuştur bunu bekletmenin bir mantıgı olmadığı gibi işçilerimizin morali düşük biçimde biçimde çalışmaktadırlar bir an önce lütfen gereken zammı verin çevremizden duyduğumuz kadarıyla belediye yönetiminin işçilerin bazı haklarını elinden almaya yönelik çalışmalar yaptığı söylenmektedir bu şartları kabul ettiğimiz takdirde zammın yapılacağı bunları kabul etmediğimiz içinde zamların yapılmadığı söyleniyor ve çevre illerdeki ve ilçelerdeki belediyeler zam yapıldığı halde bize yapılmadığını gözlemliyorum sizden ricamız maaşlarimiza lütfen yetiştirin başkanım ben size güveniyorum bu yazıyı gördünüz zamanda harekete geçeceğinizi biliyorum Allah kolaylık versin saygılarımla savunan adam

Avatar
İşçi 2022-03-07 11:43:25

Bir sene kaldı seçime ister verin ister vermeyin siz bilirsiniz seçim yaklaşınca işçiye gelip ağlamayın.

Misafir Avatar
crm 2022-03-08 20:55:51 @İşçi

işe girene kadar kim bilir kaç adet yaladın bilmiyorum şimdi nasılsa girdin işe, şimdide seçimle oyla tehdit ediyorsun. yazıklar olsun, yuh olsun senin gibi omurgasızlara....

Beğenmedim! (1)
Avatar
adem yalçınkaya 2022-03-07 13:32:52

bitirdin oğlum biziiii.

Avatar
Savunan adam 2022-03-07 15:40:15

Bunu başkan bey şayet görürse başkanımdan tek ricam ben ve benim gibi evine ekmek götüren işçilerimizin zammını aciliyetle yapmanız hasıl olmuştur bazı duyduklarımıza göre

Avatar
Anlamı kalmadı 2022-03-07 18:38:30

Yaklaşık 1 yıldır enflasyon karşısında inim inim inleyen belediye işçisi için vereceğiniz üç kuruş zam artık bir şey ifade etmiyor. Bunu bilin istedim.