Köyler dutlanıyor

Çorum’da süne mücadelesi kapsamında köylerde dut ağacı dikimi yaygınlaştırılacak.

12 Aralık 2019 Perşembe 10:06
Köyler dutlanıyor

Çorum’da süne mücadelesi kapsamında köylerde dut ağacı dikimi yaygınlaştırılacak.

Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ticaret Borsası Başkanlığı, Ziraat Odası Başkanlığı ve Merkez İlçe Köy Muhtarlarının katılımıyla düzenlenen toplantıda, süne Mücadelesi kapsamında köylerde çekirdekli beyaz dut, çekirdeksiz beyaz dut ve ekşi karadut dikilmesi istişare edildi.

Köylerde biyolojik mücadeleye katkı amacıyla unutulmaya yüz tutan dut kültürünün yeniden oluşturulması, bu çerçevede 200 köye 3 bin adet dut fidanı dağıtılarak meralarda çeşme başlarına dikilmesi hedefleniyor. Dikilen dut fidanları muhtarlar tarafından korunacak.

Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan ve muhtarlar dut fidanı dikim projesine tam destek verdi.

Öte yandan dutun insan sağlığına faydaları şöyle sıralandı; Antioksidanlar sayesinde kanser riskini azaltır. Kan basıncını dengeler, kansızlığı önler, kan şekerini dengeler. Karaciğer ve böbrekleri toksinlerden arındırır, soğuk algınlığı ve gribe karşı etkilidir. Kolesterol seviyesini dengede tutar, bağışıklık sistemini güçlendirir, cilt sağlığında ve ağız yaralarının, aftların geçirilmesinde faydalı.

Son Güncelleme: 12.12.2019 13:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hasan 2019-12-12 21:50:39

sünenin düşmanı olan böcekler dut ağacının kabuğunda yuva yapar.haberde verilmemiş ben yazayım dedim