‘Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var’

Çorum'da küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla ‘Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var’ Projesi protokoli imzalandı.

02 Ekim 2020 Cuma 18:40
‘Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var’

Çorum'da küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen ve ‘Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var’ Projesi çerçevesinde protokol imzalandı.

Valilik toplantı salonunda Vali Mustafa Çiftçi başkanlığında; Ziraat Bankası Çorum Bölge yöneticisi Mustafa Sarıkuş, proje paydaşları ve ilgili idarecilerin katılımı ile bir program düzenlendi.

Projeyle Çorum ili ve ilçelerinde koyun varlığının artırılması ve bu konuda faaliyet gösteren üreticilerin sürülerinin ve ölçeklerinin büyütülmesi, atıl işletme kapasitelerinin üretime kazandırılması, yerel koyun ırklarının ıslah edilerek bölgesel kalkınmayı ve yerel koyun yetiştiriciliğiyle kırmızı et açığının kapatılmasına destek olunması amaçlanıyor.

Proje, Valilik koordinasyonunda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ziraat Bankası işbirliğiyle yürütülecek. Bu çerçevede projeden faydalanan üreticiler için ilçe tarım müdürlüklerince kontrol ve hayvan desteği de verilecek. Aynı zamanda üreticilerin uygun fiyatlara yem alabilmeleri ve kesime gönderecekleri erkek hayvanları uygun fiyata satabilmeleri için Valilik devrede olacak. Proje dahilinde doğacak erkek hayvanların kesime gönderilerek kırmızı et üretimine katkı sağlanması ve dişi anaç hayvanların ise işletmede sürüde tutularak anaç sürüsünün büyütülmesi hedefleniyor. Projeye Tarım ve Orman İl Müdürlüğü internet sitesinde yayınlanacak başvuru formu doldurularak, il ve ilçe müdürlüklerine başvuru yapılabilecek.

100 BİN TL’YE KADAR SIFIR FAİZ

Ziraat Bankası, projeden yararlanacak üreticilere uygun şartlarda 100 bin TL'ye kadar yüzde 0 faizle, 100 bin TL'yi aşan kısım için güncel faiz oranı üzerinden kredi kullandırımı yapabilecek. Bu kapsamda üreticiler damızlık koyun alımı amacıyla 7 seneye kadar vadeli yatırım kredisi ve yem giderlerinin karşılanması amacıyla da 18 aya kadar vadeli işletme kredisi kullanabilecek.

YILDA 100 BİN KOYUN

Proje kapsamında küçükbaş aile işletmelerinin kapasitelerinin artırılarak sürdürülebilir ve ekonomik işletmeler oluşturulup yılda 100 bin koyun hedefleniyor..

Ziraat Bankası Çorum Bölge yöneticisi Mustafa Sarıkuş, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, projenin Çorum ve üreticiler için hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Projeyi ilk andan itibaren önemsediklerini ve ilimizde titiz bir şekilde uygulanması için yakından takip etmeye devam edeceklerini vurgulayan Vali Çiftçi, protokolün imzalanmasıyla birlikte proje startını vereceklerini, işletme başı toplamda 150.000 TL tutarında kullanılacak kredinin 100.000 TL'sinin sıfır faiz, geriye kalan kısmının da çok düşük bir faiz oranıyla yıllık olarak 7 yıl geri ödemeli kullandırılacak olmasının üreticiler için önemli bir kolaylık olduğunu söyledi.

İşletmelerin büyütülerek, üreticiler ve İlimiz için bu alanda daha fazla katma değer sağlanacağını vurgulayan Vali Çiftçi, “ilimizin küçükbaş koyun yetiştiriciliğini daha iyi noktalara taşıyarak, bu proje ile önemli bir destek paketini üreticilerimizle buluşturmuş olacağız” dedi. Ayrıca projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen Cumhurbaşkanımız muhterem Recep Tayyip Erdoğan, güçlü faiz desteği için Hazine ve Maliye Bakanı Sn. Berat Albayrak ve bölgesel kalkınmaya destek olacak böyle bir projeyi hayata geçirdikleri için Ziraat Bankası Genel Müdürü Sn. Hüseyin Aydın’a teşekkür ediyoruz.” dedi.

Son Güncelleme: 02.10.2020 23:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2020-10-02 19:22:02

Helal olsun. Köy evleri tih proje olsun. Alt kat ahır. üstü ev önü bahçeli şekilte düzenli planlı inşAllah olur

Avatar
Vatandaş 2020-10-02 21:52:55

Bir yakınım ilçeye yakın bir köyde hayvancılık yapmak istiyor.Köy arazisinde uzun süre bakım yapılmadığı için suyu akan bir pınar kalmamış.Babamın hayrına bir çeşmeyi tekrar akar hale getireyim diyor.Ancak muhtar engeliyle karşılaşıyor.Muhtar kepçe sokamazsın, merayı kazamazsın gibi gerekçelerle bu işi durdurmaya çalışıyor ve uzun süredir bu çalışma gerçekleşmediği gibi muhtar kendisi de yaptırmaya yanaşmıyor.Yani köylerde bu tür sorunlar da var.Hayvancılık için arazide mutlaka su olması gerekiyor köylerdeki en önemli sorunlardan birisi de bu..

Avatar
Mehmet Zekai şahin 2020-10-10 21:20:09

Ben başvurumu yaptım herşey iyi güzelde 0faiz diyorlar koyunun tanesine 1700&fiyat cekiyorlar piyasada koyunu 1000/1300₺arası çok rahat alırken neden bu fıyattan verecekler pahalı bu şimdi 0 faizsizmi oluyo