Kredi şartları yeniden gözden geçirilmeli

Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin, esnaf ve sanatkarların krediye kolay ulaşabilmesi için kredi şartlarında iyileştirme yapılmasını istedi.

26 Mart 2020 Perşembe 13:20
Kredi şartları yeniden gözden geçirilmeli

Çorum Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle işlerinde sorun yaşayan esnaf ve sanatkarların krediye kolay ulaşabilmesi için kredi şartlarında iyileştirme yapılmasını istedi.

Çorum Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin, koronavirüs salgınından kötü etkilenen ekonomiyi desteklemek için açıklanan esnaf kredi paketlerinde yer alan bazı şartların gözden geçirilerek tüm esnaf ve sanatkarların yararlanabileceği şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini bildirdi. Şahin, yaptığı yazılı açıklamada,  söz konusu kredilerden "borçlu esnafın" kapsam dışı bırakıldığını hatırlattı. Kredi başvurusunda bulunacaklarda "SSK ve vergi borcu yoktur" şartlarının arandığına dikkat çeken Şahin,  ayrıca söz konusu paketten yalnızca son 5 yıl içerisinde Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifleri ile KOSGEB aracılığıyla kredi kullanmamış esnaf ve sanatkârların yararlanacağını vurguladı. "Son 5 yıl içinde kredi kullanmamış esnaf var mı?" diyen Şahin, “Bu şartlar altında kimse bu krediyi kullanamaz” dedi. Destek haberlerinin esnaf tarafından duyulduktan sonra birçok esnafın umutlandığını aktaran Tahsin Şahin, “Esnaf banka şubelerine adeta hücum etti ama elleri boş çıktı” ifadelerini kullandı. Esnafın krediye kolay ulaşabilmesinin yolunun açılması gerektiğine işaret eden Tahsin Şahin, kredi desteğinden faydalanabilmek için istenen şartların yeniden gözden geçirilerek tüm esnaf ve sanatkarların yararlanabileceği şekilde düzenlenmesini istedi.

Son Güncelleme: 26.03.2020 13:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Esnaf ve sanatkarın sesini duyun 2020-03-26 14:09:18

Esnaf ve sanatkar ile oyun oynanmasın.Adamın dükkanı genelge ile sağlık güvenliğinden dolayı kapatılmış.Ödemeleri nasıl yapacak?Halkbank bir taraftan kredi vereceğiz ama kredisi olana yok demeye getiriyor.ayrıca elektrik ve doğal gaz faturaları da ertelenmeli,ödeme yapamayanlara kesme işlemi yapılmamalı.

banner165