Künyesiz ürün tezgaha çıkamayacak

Ürün künyesi olmayan sebze ve meyveler tezgaha çıkamayacak

23 Ağustos 2018 Perşembe 20:20
Künyesiz ürün tezgaha çıkamayacak

Ürün künyesi olmayan sebze ve meyveler tezgaha çıkamayacak. Toptan veya perakende satışlarda sebze ve meyvelerin üzerinde malın üretim yeri, cinsi, miktarı, sertifikaları, hangi üreticiye ait olduğu bilgilerin yer aldığı künye bulundurmak zorunlu olacak.

Ticaret Bakanlığı satıcıları ürün künyesi konusunda uyardı. Bakanlık tarafından yayımlanan genelgede, toptan ve perakende satılan ürünlerde künye kullanılması ile bu künyelerin kullanımında uyulacak usul ve esaslar belirlendi.

MAL BİLDİRİMİNİ YAPAN KİŞİ KÜNYE BASACAK

Toptan ve perakende satış noktalarında malın üretim yeri, cinsi, miktarı, sertifikaları, hangi üreticiye ait olduğu gibi bilgilerin bulunduğu künye yer alacak.Perakende olarak satışa sunulan ambalajlı ya da ambalajsız malların künyeleri barkodlu etiket formatında olacak. Künyeler, mala ilişkin bildirimini yapan kişilerce basılacak.

Yeni Şafak

Son Güncelleme: 24.08.2018 11:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.