Küpe protokolü

Sığır cinsi hayvanlardan doğan buzağıların küpelenmesi ve kayıt altına alınması protokolü imzalandı.

02 Mart 2020 Pazartesi 10:37
Küpe protokolü

Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği arasında sığır cinsi hayvanlardan doğan buzağıların küpelenmesi ve kayıt altına alınması protokolü imzalandı.

Yapılan açıklamada, "İlimiz, bitkisel üretiminin yanında hayvansal üretimi ile de büyük bir potansiyele sahip. 2020 yılı verilerine göre toplam 230 bin küçükbaş 220 bin büyükbaş hayvan varlığına sahibiz. İlimiz pek çok tarımsal alanda olduğu gibi Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birlikleri'nin ve diğer üretici birliklerinin ülkemizdeki ilk örneklerinin temellerinin atıldığı İl olup bununla birlikte hayvansal üretimini tarımsal endüstri ile tamamlamış bir üretim merkezi ve Ülkemizin markalaşmış süt ve süt ürünleri kuruluşlarına sahiptir.”denildi.

Son Güncelleme: 02.03.2020 10:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.