Madde madde berberlerin çalışma şartları

Berber ve kuaförler 11 Mayıs'tan itibaren hizmet vermeye başlıyor. Ancak belirli kurallara uymaları gerekiyor

08 Mayıs 2020 Cuma 13:47
Madde madde berberlerin çalışma şartları

Koronavirüs nedeniyle faaliyetlerine ara verilen berberler ve kuaförler 11 Mayıs’tan itibaren açılıyor. Ancak belirli kurallara da uymaları gerekiyor.

Vali Mustafa Çiftçi başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi berber ve kuaförler ile estetik-güzellik salonlarının faaliyetlerine ilişkin esasları belirledi.

Buna göre bu işyerleri 11 Mayıs’tan itibaren 09-00 ile 21.00 saatleri arasında hizmet verebilecek. Müşteriler randevu sistemiyle gelecek. Randevularda kayma olması durumunda işyeri içinde en fazla bir müşteri bekleyecek. Aynı anda yan yana iki koltukta müşteri kabul edilmeyecek. Muhakkak suretle bir koltuk dolu, bir koltuk boş olacak. Belirlenen kriterler dışında iş yeri içine müşteri kabul edilmeyecek. Ancak hava şartlarına göre randevusuz gelen müşterilerin iş yeri dışında sosyal mesafe kurallarına riayet edecek. Maske takmak ise zorunlu.

MÜŞTERİ DEZENFEKTEYİ GÖRECEK

Müşteriye yönelik işleme başlamadan önce mutlaka müşterinin oturacağı, temas edebileceği tüm alanlar ile zeminin temizliğinin/dezenfeksiyonunun aksatılmadan tekniğine ve usulüne uygun olarak yapılacak. Her işlem sonrasında bu temizlik ve dezenfeksiyon işleminin tekrarlanacak.

Müşteriye yönelik işleme başlanmadan önce çalışanlar müşterinin görebileceği şekilde ellerini dezenfekte edecek ya da her müşteri için ayrı olmak üzere steril eldiven kullanacak. Eldiven kullanılacak ise eldiven değişikliğinin yapıldığını müşteri görecek.

Kullanılan tüm malzemeler hizmet sunumuna başlamadan önce temizlik, dezenfeksiyon/sterilizasyon yapılacak. Ve bu her müşteri için tekrarlanacak.

TEK KULLANIMLIK MALZEMELER YA DA…

Saç kesimi, yıkama, boyama vb. hizmetler esnasında kullanılacak havlu, önlük gibi malzemeler tek kullanımlık malzemeler olacak. Ya da her müşteri için ayrı malzeme (kişiye özel havlu, önlük vb.) kullanılacak. Hizmet alan müşteri için kullanılan malzemeler gerekli dezenfeksiyonu, sterilizasyonu sağlanmadan kesinlikle başka müşteride kullanılmayacak. İsterlerse kendi kişisel havlu, tarak vb. malzemelerini yanlarında getirebilecek.

USTURA TRAJI YOK

Berberlerde jilet/ustura ile sakal tıraşı yapılmayacak. Ancak sakal tıraşı makine ile kısaltma şeklinde olacak.
Bayan kuaförleri ve güzellik merkezlerinde, cilt bakımı, makyaj ve kalıcı makyaj geçici süreliğine yapılmayacak. Bunların dışındaki işlemler yapılabilecek.

Saç kesimi esnasında yüz ve baş bölgesinde kalan kesilmiş saçların ve kullanılan araç ve gerecin geçici süreliğine temizlenmesi için kullanılan “Ense Fırçası”nın kullanımı yasak.

YİYECEK, İÇECEK İKRAM EDİLMEYECEK

Bu işyerlerinde geçici süreliğine yiyecek ve içecek ikramı yapılmayacak.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165