Made In Osmancık

Çorum’un Osmancık ilçesinde zeytin üretimi giderek yaygınlaşıyor.

07 Haziran 2022 Salı 10:42
Made In Osmancık

Türkiye’de pirinçte Osmancık 97 markasıyla tanınan Çorum’un Osmancık ilçesinde zeytin üretimi giderek yaygınlaşıyor.

Coğrafi konumu ve iklimi nedeniyle münbit toprakları zeytin üretimine elverişli olan Osmancık’ta, daha önce başlatılan proje kapsamında binlerce zeytin fidanı toprakla buluşturuldu.

Dün memleketinde ziyaret ve incelemelerde bulunan AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, ilçede geçen yıl hasadı yapılan zeytinin çok beğendiklerini belirterek, “Çorum’un Osmancık ilçesinde Çorumda zeytin yetişir mi?’ sorusuna cevap arayarak köylülerimizi ve bölgemizi ekonomik anlamda kalkındırmak için başlattığımız projede geçen yıl dikilen zeytin ağaçlarımızın ilk hasat ürünlerini tattık. Biz çok beğendik."

ZEYTİN AĞACI PROJESİ ÖRNEK OLDU

Osmancık Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bilal Çevrim tarafından alternatif tarım için dikilen 250 zeytin ağacı projesi örnek oldu. Aşağızeytin köyüne 3 bin zeytin fidanı dikildi.

Yaklaşık 20 yıl önce devletten kiraladığı arazide 250 fidan dikerek zeytin yetiştirmeye başlayan Osmancık Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bilal Çevrim’in zeytin ağacı projesi çerçevesinde 2019 yılında 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümünde, şehit düşen askerimizin hatırasına park ve ilçede çevre düzenlemesi yapılan muhtelif alanlara da zeytin fidanı dikilmişti. Proje çerçevesinde 589 yıl önce imaret olarak yapılan İmaret Camii’nin ve Beylerçelebi caminin bahçesine de dikilen zeytin ağaçları ekonomik getirisi olması nedeniyle örnek alındı. Kurumuş gövdesine rağmen köklerinden yeni sürgünler çıkardığı için “ölmez ağacı” olarak ta bilinen zeytin Aşağızeytin köyünde toprakla buluştu.

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, İlçe Kaymakamı Ayhan Akpay ve beraberindeki heyet gelir getirici endüstriyel ürünlerin yetiştirilmesi amacıyla Aşağızeytin köyünde 3 bin adet zeytin fidanını toprakla buluşturdu. Aşağızeytin Köyü Zeytin Üretim Alanı'nı ziyaret eden heyet, geçen sene hasadı yapılan zeytinlere de tam not verdi. Zeytin dikim etkinliği sonrası köy halkıyla da sohbet eden heyet daha sonra cennet hurması üretim alanını ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.

GÖLBEL GÖLETİ

Etkinlik çerçevesinde Kuzköy ve Karalargüney köyünü de ziyaret ederek doğa harikası Gölbel doğal oluşum göleti ve Baltacı Mehmet Paşa köyünde yapımı devam eden Baltacı Mehmet Paşa Köyü Camii'nde incelemelerde bulunuldu.

AK Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, Çorum’da zeytin yetişir mi? sorusuna cevap aradıkları projenin ilk hasadının yapıldığını belirterek, “Çorum’da zeytin yetişir mi? sorusuna cevap arayarak köylülerimizi ve bölgemizi ekonomik anlamda kalkındırmak için başlattığımız projede geçen yıl dikilen zeytin ağaçlarımızın ilk hasat ürünlerini tattık. Biz çok beğendik. Pirinç diyarı olarak anılan Osmancık'ta endüstriyel gelir getirici diğer ürünleri de yetiştirebileceğimiz farklı projeler geliştirerek halkımızın ekonomik olarak kalkınmasına katkı sağlayacağız. Büyük ve güçlü Türkiye yolunda her daim halkımızla el ele, iç içeyiz" dedi.
Gölbel göleti turizme kazandırılacak.

Karalargüney köyüne 2 kilometre mesafesi bulunan Gölbel Gölü’nün turizme açılması için gerekli çalışmalara başlanıldığını da belirten Milletvekili Kaya, “Keşfedilmeyi bekleyen saklı cennet Gölbel Göleti’nde incelemelerde bulunarak doğa harikası olan gölümüzün turizme açılması için gerekli çalışmalara başladık. Bu sayede bölgemizde hareketliliği artırarak vatandaşlarımızı bu doğa harikası, saklı cennet olan Gölbel Göleti ile buluşturup turizme kazandırmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Milletvekili Kaya, Baltacı Mehmet Paşa Köyü Camii’nde eksiklerin giderilmesi ve cami inşaatının tamamlanması için incelemelerde bulunduklarını hatırlatarak, “İnşallah camimizi bir an önce tamamlayarak köy halkımızın hizmetine açacağız.” İfadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 07.06.2022 23:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Öz İskilip li 2022-06-07 12:37:21

Lafa gelince İskilip çocuğu, İcraatta Osmancık lı, yağmurlu havada İskilip e su yok, hangi yüzle İskilip e geleceksin, İskilip e çokkk borcunuz vardı ya

Avatar
Söz bir... 2022-06-07 15:54:52

Çorum halkı, Çorum'da "ZEYTİN" yetiştirdiya helal olsun.Zeytin yetiştiren köy halkını kutluyorum, kolaylıklar diliyorum.
Allah bereketini versin.
İnşAllah marketlerinde buluruz.

Avatar
çorumlu 2022-06-07 18:25:16

baraj getirdiler pirinçi bitirdiler ,