Mahalle bakkalı olarak çağrıda bulunuyorum...

Sungurlu Bakkallar ve Bayiler Odası ilçede yerel esnaftan alışveriş yapma çağrısıyla bir kampanya başlattı

05 Haziran 2018 Salı 15:58
Mahalle bakkalı olarak çağrıda bulunuyorum...

Sungurlu Bakkallar ve Bayiiler Esnaf Odası Başkanı Osman Aşutoğlu, ilçede ‘Alışverişini yerel esnaftan yap esnafına sahip çık’ kampanyası başlattıklarını söyledi.

Bakkallar ve Bayiiler Esnaf Odası Başkanı Osman Aşutoğlu, ilçe sakinlerini yerel esnaftan alışveriş yapmaya davet etti.

Yerel esnafa sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Aşutoğlu, “İlçemizdeki bakkal, büfe veya küçük esnaflarımız, küçük işletmeler ayakta duramıyor, günden güne yok oluyor. Büyük işletmelerin yüksek rekabet gücü karşısında direnme gücümüz gün geçtikçe azalıyor. Aldığınızda sattığımızda ürettiğimizde hile yok, evimize alın terimizle helal lokma götürmekten başka derdimiz yok. Kapanan her esnaf aslında kaybedilen bir dosttur. Milletçe birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde birbirimize destek olarak esnaflarımızın yanında yer alalım. Her sabah akşam selamlaştığımız paramız olmadığında borç istediğimiz veresiye yazdırdığımız cenazemizde düğünümüzde acı günümüzde tatlı günümüzde birlikte olup omuz omuza verdiğimiz gerektiğinde gözyaşı döktüğümüz yerel esnafımızın yokluğunu yaşamamak için esnafımıza sahip çıkalım ilçemizin kazancını dışarıya kaçırmayalım ilçe ekonomimize katkıda bulunalım.” açıklamasını yaptı.

YEREL ESNAFIN YANINDA OLALIM

Aşutoğlu, “Hiçbir ülkede olmayan 1000 yıllık Ahilik kültürümüzün temsilcileri olan esnaflarımız ülke ekonomimizin de en büyük lokomotifi durumundadırlar. Açılan marketler ürün çeşitliliği bakımından cazip olsalar da mahalle bakkallarından farkları bulunmamaktadır.

Dolayısıyla şahsımda bir mahalle bakkalı olarak, ilçe halkımızı yerel esnaftan alışveriş yapmaya davet ediyorum. Biz diyoruz ki; Kapanan her esnaf aslında kaybedilen bir dosttur. Milletçe birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde birbirimize destek olarak yerel esnaflarımızın yanında yer alalım. Yerel esnafımıza sahip çıkalım.” dedi.

Diğer taraftan Bakkallar ve Bayiiler Esnaf Odası, ilçedeki caddelere “Alışverişini yerel esnaftan yap” afişleri asarak vatandaşları yerel esnafa sahip çıkmaya davet etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.