Market sayısını artırıyor

Çorum’da da gıda market açan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri 42 ilde 365 olan mağaza sayısını artırıyor.

22 Temmuz 2021 Perşembe 09:34
Market sayısını artırıyor

Çorum’da da gıda market açan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri 42 ilde 365 olan mağaza sayısını 50 ilde 700’ün üzerine çıkarmayı hedefliyor.

Genel Müdür Yardımcısı Davut Arpa, “Bugün 42 ilde 365 mağazamız var. Allah nasip ederse yıl sonu itibarıyla 50 ilde 700’ün üzerinde marketi tüketiciyle buluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Yardımcısı Davut Arpa, şu an 365 olan Tarım Kredi Kooperatif Market sayısını yıl sonunda 700’ün üzerine çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi. Tarım Kredi Kooperatiflerinin tarımsal girdi pazarında fiyat regülasyonu sağlama amacı güden ve bu görevini bulunduğu yerlerde ifa eden bir kurum olduğunu belirten Arpa, bir yandan çiftçilerin tarımsal girdi ihtiyaçlarını karşılarken diğer taraftan sahip oldukları iştiraklerle ülke ekonomisine katma değer sağlamaya devam ettiklerini dile getirdi.

GIDA ARZ GÜVENLİĞİ İÇİN

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği'ne bağlı Tarım Kredi Kooperatif marketleri açtıklarını söyleyen Arpa, şöyle devam etti:

“Tarım Kredi Kooperatifleri marketimiz, tarla ile sofra arasındaki köprüyü inşa etmek, yine gıda arzı güvenliğini temin etmek amacıyla kurulmuştur. Bir yandan da özellikle gıda enflasyonuna konu kalemlerde, fiyat regülasyonu amacı güden bir şirketimiz. Biz bu şirketimiz marifetiyle doğrudan sözleşmeli üretim veya ürün değerlendirme kapsamında temin etmiş olduğumuz çiftçi ürünlerini, kendi tesislerimizde ve bize ait olmayan tesislerde gıda mühendislerimizin refakatinde işleme sürecinden geçirip tüketicilerimizin istifadesine sunuyoruz.”

Yeni Şafak

Son Güncelleme: 22.07.2021 17:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
M. K. 2021-07-22 18:11:41

Buhara'da açılmış olan market beklentileri karşılayamadı fiyatlar diğer marketlere göre çok pahalı sebze bölümü berbat sürekli bayat söyleyecek çok şey var fakat kendilerine çeki düzen için bu kadar yeter sadece sebze reyonu kontrol edilse ne demek istediğim anlaşılır.

Avatar
Ahmet 2021-07-22 11:59:40

Kurumun başında gıda hilesinden şirketleri kapatılan bir zat vardı. Kendisi o hileler yapıldığında ben firmadan ayrılmıştım dese de bizzat o tarihlerdeki gazete haberlerinde kendisinin hileci firmalardaki ortaklığı devam ediyordu. Allah milletimizin yardımcısı olsun.

Avatar
Sosyal devlet 2021-07-24 14:13:58

Bu marketlerde ticari, kar amacı düşüncesi olmamalı. Sosyal devlet vatandaşına gerekirse bu marketlerde temel gıda malzemelerini geliş fiyatına vermeli. Ama nerdeeee..

Avatar
Amaç nedir? 2021-07-27 11:51:22

Bu marketler halkın uygun fiyata kaliteli beslenmesi değil ki. Burda amaç yine bir akp klasiği. Akp kolları üyelerini marketlere eleman yapmak

banner165