Mecitözü Belediyesi'nde maaşlara yüzde 20 zam

Mecitözü Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında iki yıllık döneme ilişkin TİS anlaşması imzalandı

23 Aralık 2017 Cumartesi 15:25
Mecitözü Belediyesi'nde maaşlara yüzde 20 zam

Mecitözü Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında yeni döneme ilişkin toplu sözleşme imzalandı. Mecitözü Belediyesi’nde yapılan imza törenine Mecitözü Belediye Başkanı Ünal Yavuz, Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Nevzat Veldet, Yönetim Kurulu üyeleri Burhan Keklik, Zihni Ünaldı ve Mecitözü Belediyesi Sendikamız Temsilcisi Aytekin Altınsoy ile çalışan kamu emekçileri katıldı.

Konuya ilişkin açıklama yapın Tüm Bel-Sen Çorum Şube Başkanı Nevzat Veldet 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 31 Aralık 2019’a kadar sürecek toplu sözleşme ile Mecitözü Belediyesinde görev yapan Tüm Bel-Sen üyesi kamu emekçilerinin 2018 yılı için aylıklarına ilave net 570,00 TL., 2019 yılı için aylıklarına da ilave net 685,00 TL olmak üzere %20 zam yapıldığını  bildirdi.

Kamu emekçileri ayrıca eğitim ve eğretimin başladığı Eylül ayında yılda bir defaya mahsus ortalama 500,00 TL eğitim yardımı alacaklar.

Törende konuşan Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Nevzat Veldet, “Çalışanların hakları ve özellikle eğitim konusunda hassasiyet gösteren, hukukun, adaletin ve emeğin savunucusu, Atatürk düşünce ve fikirlerini kendisine ilke edinmiş insan haklarını savunup saygı duyan bir Belediye Başkanı ile bu sözleşmeyi imzalamam bizim için onur verici bir duygudur. Tüm Belediye Başkanlarının Ünal Yavuz’u örnek almasını diliyor ve desteklerinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum.” dedi. 

Belediye Başkanı Ünal Yavuz da, “Sendikaların toplumsal mücadelede dayanışma, özgürlük, eşitlik anlayışı, emeği özgürce ifade edebilmesinden geçmektedir. Sendikalar demokrasilerin olmazsa olmazı kurumlardır. İmzalanan toplu iş sözleşmesinin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.