Muhasebeciler ücret artışını yetersiz buldu

Muhasebeciler Asgari Ücret Tarifesinde yer alan ücretlerin yetersiz kaldığını bildirdi.

09 Ocak 2023 Pazartesi 13:14
Muhasebeciler ücret artışını yetersiz buldu

Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Asgari Ücret Tarifesinde yer alan ücretlerinyetersiz kaldığı bildirildi.

TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartal tarafından yapılan açıklamada özetle şu bilgiler aktarıldı:

Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Asgari Ücret Tarifesinde yer alan ücretlerin yüksek enflasyon nedeniyle yetersiz kalması, muhasebe bürolarının sürdürülebilirliğini ve hizmet sunmasını olanaksız boyuta getirdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan muhasebe ücretlerindeki yüzde 85 artış, kayıpları dahi telafi etmiyor. 2023 yılı Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Asgari Ücret Tarifesinin 2022 yılı için yayınlanan asgari ücret tarifesindeki tutarların en az yeniden değerleme oranı olan yüzde 122 oranında artırılarak uygulanması gerekmektedir.

Mali Müşavirlik ücret tarifesindeki ücretler, maliyetlerdeki artışlar nedeniyle erimiştir. Yukarıdaki veriler açıkça göstermektedir ki, yıllar içerinde yaşanan kayıpları dahi karşılamaktan uzak olan yüzde 85’lik artış, bu erimeyi derinleştirmektedir. 
Mali Müşavirlik ücretlerinde yıllar itibariyle meyadana gelen erime ve bu erimenin nasıl giderileceği tarifenin yayımından önceki 2 aylık süreçte ilgili bürokratlara, siyasilere ve Sayın Hazine ve Maliye Bakanına arz edilmiştir. Ancak, haklılığı istatistiki verilerle ortaya konulan bu talepler maalesef karşılanmamıştır.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 30 Aralık 2022 tarihli Resmi Gazete’de açıklanan muhasebe ücretlerindeki yüzde 85’lik artış, bürolarımızın yaşadığı büyük sıkıntıyı telafi etmeyeceğinden, ücretlerin en az yeniden değerleme oranı olan yüzde 122 oranında artırılarak uygulanması gerekmektedir."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
murat 2023-01-09 16:08:04

%85 yapılmış işte.
yeter yeter. daha ne?

Avatar
Çorum 19 2023-01-10 00:40:55

Memur emekli%30 aldı ne ayaksıniz

Avatar
alırkenmi satarkenmi 2023-01-11 10:34:15

bir kazıkta siz atın bu millete.

banner165