O köyleri gezdi, uyarıyı yaptı

Çorum’un Sungurlu ilçesi Ziraat Odası Başkanı Ramazan Kelepircioğlu, bazı köylerde arpa ve buğday ekili alanları inceledikten sonra çiftçileri uyardı.

30 Nisan 2020 Perşembe 11:34
O köyleri gezdi, uyarıyı yaptı

Çorum’un Sungurlu ilçesi Ziraat Odası Başkanı Ramazan Kelepircioğlu, hububatta görülen hastalıklar ile ilgili çiftçilere uyarılarda bulundu.

Ziraat Odası olarak, ziraat mühendisi ile birlikte ilçeye bağlı Kavşut, Çayyaka, Çadırhöyük, Bağdatlı, Tokullu, Çavuşcu, Karaçay, Turgutlu, Terzili, Denizli köylerine giderek arpa ve buğday tarlalarını ziyaret ettiklerini belirten Kelepircioğlu, hububatta yaprak leke hastalıkları görülmeye başlandığını vurgulayarak, “Septorya hastalığı, yaprakların üzerinde önce benekli ve küçük, kırmızı, kahverengi lekeler şeklinde gözükür. Daha sonra bu lekeler genişleyerek birleşir ve yaprağın kurumasına neden olurlar. Buğday ya da arpa kardeşlenme döneminden itibaren bayrak yaprak dönemine kadar hastalık tehdidi altındadır” dedi.

Yaprak leke ve pas hastalığının ise genelde Septorya’dan sonra görüldüğünü belirten  Kelepircioğlu, şöyle devam etti; ”Yaprak üzeri dikiş gibi ve küçük kadifemsi sporlar şeklinde sararmalar ve pas renginde oluşur. Ziraat Odamız olarak her zaman çiftçilerimizin yanındayız. Çiftçilerimizin talepleri doğrultusunda ziraat mühendislerimiz her zaman çiftimizin hizmetindedir. Çiftçilerimiz her türlü teknik bilgiyi ve zirai ilaçlama konusunda yardım alabilirler. Çiftçilerimiz zirai ilaçlarını odanızdan temin edebilirler.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.