OKA Çorum'da 8 projeye destek verdi

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) yönetimi Çorum’da toplandı.

22 Ocak 2019 Salı 17:28
OKA Çorum'da 8 projeye destek verdi

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) yönetimi Çorum’da toplandı.

OKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı başkanlığında yapılan toplantıda OKA’nın 2018 yılı faaliyetleri değerlendirildi.

Toplantıya Samsun Valisi Osman Kaymak, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Amasya Valisi Dr. Osman Varol, Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, Çorum TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen ve OKA Çorum Yatırım Destek Ofisi İl Koordinatörü Özden Özgür Yalçın katıldı.

OKA Yönetim Kurulu Başkanı Ozan Balcı ajansın araştırma, raporlama, bölge tanıtımı, iş birliği imkanlarının geliştirilmesi ile bölge kaynaklarını harekete geçirecek mali destek programları kapsamında proje teklif çağrısı, teknik destek ve güdümlü proje desteği mekanizmaları ile bölge kalkınmasına önemli katkılarda bulunduğunu söyledi.

2017 yılı son haftasında hazırlık çalışmaları tamamlanarak 2018 yılı bütçesinden toplam 28 milyon TL tutarında hibe kaynak ayrılmış kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar için "Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Yatırımlarına Mali Destek Programı" ve "Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) Ortak Üretim Altyapısının İyileştirilmesi Mali Destek Programı" ilan edildiğini hatırlatan Balcı, “18 milyon TL’lik bütçeli Turizme Yönelik Mali Destek Programı ile, TR83 Bölgesinde turizme yönelik fiziksel altyapının iyileştirilmesi, doğal, kültürel ve tarihi değerlerin erişilebilirliğinin, bilinirliğinin artırılması ve turizm alanlarında sürdürülebilirliğin sağlanması amaçlanmıştır. Toplam 10 milyon TL hibe desteğinin ayrıldığı Organize Sanayi Bölgelerine Yönelik Mali Destek Programının amacı ise, OSB’lerde ortak üretim altyapısının iyileştirilmesi yoluyla bölgenin rekabet ve yatırım gücünün artırılması; bölgede üretim ve ticaret alanlarında sunulan hizmetlerin geliştirilmesi, verimliliğin, erişilebilirliğin ve çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması ile üretim ve ticaret kapasitesinin artırılması olarak belirlenmiştir” dedi.

Program kapsamında bölgede bu programlara toplam 80 proje başvurusu yapıldığını anlatan Vali Balcı, “Bu projelerden Amasya’dan 10, Çorum’dan 8, Samsun’dan 14, Tokat’tan 12 proje başarılı bulunarak destek almaya hak kazanmıştır. Bu çerçevede projelerin tamamlanmasıyla bölgemize 28 Milyon TL’lik ajans desteğiyle, kurumlarımızın öz kaynakları dahil toplam 64 milyon TL’lik yatırım başlatılmıştır.
2018 yılında bölgede bulunan 4 il için 2018-2023 dönemi “Sektörel Eylem Planları” çalışmasının tamamlanması açıcından da önemli bir yıl olduğunu kaydeden Balcı, şunları kaydetti; “Bölge illerimizin Valilik, Büyükşehir Belediyesi veya Belediye, Üniversite, Ticaret ve Sanayi Odası ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı arasında bir imzalanan protokoller doğrultusunda, katılımcı bir anlayışla, her sektörün ilgili kamu kurumu, meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşlarının da katıldığı çalıştay, yüz yüze görüşmelerde alınan bilgiler ışığında ilgili üniversite akademisyenleri tarafından hazırlanmıştır. 2019-2023 yıllarını kapsamak üzere başlatılan On Birinci Kalkınma Planı hazırlıkları kapsamında il Valiliklerimizin desteği ve yönlendirmesi, Kalkınma Ajansımızın koordinasyonu ile bölgemizde yerel paydaşların görüş ve önerilerinin alınması amacıyla çalışma grubu toplantıları düzenlenmiştir. Toplantılar 12-15 Şubat 2018 tarihleri arasında Amasya’da 78, Çorum’da 77, Tokat’ta 175, Samsun’da ise 125 kişinin katılımıyla gerçekleştirilmiş ve elde edilen görüşler bir rapor ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı’na iletilmiştir”

İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.