Okul aydınlatmalarına hassasiyet çağrısı

Çorum'da bazı okulların aydınlatma lambalarının ihtiyaç olmadığı zaman dilimlerinde yanması dikkat çekti.

23 Haziran 2020 Salı 14:23
Okul aydınlatmalarına hassasiyet çağrısı

Çorum merkez Ulukavak Mahallesi’nde bulunan bir okul binasının aydınlatmaları dikkat çekti.

Konuya ilişkin önerilerini dile getiren bazı okurlar, bazı okullarda çevre aydıntamlarının çok erken saatlerde yandığını, bunun üzerine MEBİM üzerinden ve www.acikkapi.gov.tr adresinden şikâyette bulunduklarını, cevabî yazıda çevre aydınlatmalarının fotoselli olması ve güvenlik açısından böyle bir uygulama gerektiği bilgisinin paylaşıldığını ifade ettiler.

Bazı okullarda havanın aydınlık olduğu zamanlar dahil çok erken yandığını, güvenlik riski oluşturacak bir durumun söz konusu olmadığını,  zaman zaman sınıf, depo ve diğer müştemilatın ışıklarının açık bırakıldığını, konuya daha hassas davranılması gerektiğini aktaran vatandaşlar, “Bu zor süreçte hem devletin hem vatandaşların daha duyarlı olmasını gerektiğini düşünmekteyim. Aydınlatmalar güvenlik için yanmasın demiyoruz, sadece zamanında yansın istiyoruz. Milli servet boş yere harcanmasın.” diye konuştular.

Öte yandan CİMER'e yapılan başvuru üzerine Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, kuruma bağlı tüm okullara hassas davranmaları konusunda uyarıda bulunduğu öğrenildi.

Son Güncelleme: 23.06.2020 14:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
EDİTÖR 2020-06-23 21:48:42

Vatadaş adlı okurumuza; bahsettiğiniz gün sokak lambaları ile ilgili yaptığımız haberin linki aşağıdadır...
https://www.habercim19.com/gundem/sokak-lambalarini-sondurelim-h62176.html

Avatar
Vatandaş 2020-06-23 21:17:21

Bi okulun yandı diye yaygara koparanlar 10 gün önce tüm corumda bütün direk lambaları bir gün boyunca sonmeden yandı bunun haberini yapan olmadı malesef

Avatar
filozof 2020-06-24 16:52:05

Merhaba Mustafa bey, benzer bir sorunu daha gündeme getirirseniz seviniriz.. Pir Baba Parkı'nda günün en hareketli saatlerinde çalışmayan sular gece boyunca şakır şakır çalışıyor. Bu görsel şölen ağaçlara mı veriliyor da gece saatlerinde çalıştırılıyor? Boşa elektrik safiyatı! İnsanlar gün içinde orada oturup suları izlerken dinlenebilecekken gece çalışması doğru mu? Belirli periyotlarla çalışıyor olabilir belki ama yine de gece çalışmasını önlemek zor olmasa gerek. Belki aynı durum Kadeş Meydanı'ndaki sular için de geçerlidir, görmedim bilemiyorum ama öyleyse akşam saat 18.00'de ve hatta daha erken durdurulan bu çalışma gece için mi?

banner165