Okul servisleriyle ilgili talep

ÇESOB Başkanı Gür, okul servis araçlarıyla ilgili bir talepte bulundu

02 Aralık 2018 Pazar 16:13
Okul servisleriyle ilgili talep

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Recep Gür, okul servis aracı olarak kullanılan taşıtların yaş sınırının esnetilmesi gerektiğini söyledi.

Okul servis araçlarının 12 yaşından büyük olmama şartının esnetilerek kaldırılması gerektiğini dile getiren Gür, bu araçların her yıl düzenli olarak bakımlarının yapılarak muayeneden geçirildiğini belirtti.

12 olan yaş sınırının 20'ye çıkarılmasını istediklerini vurgulayan Recep Gür, “12 yaş sınırı uygulaması hem taşımacı esnafımızı mağdur ediyor hem de kamu kaynaklarının israf edilmesine yol açıyor. Her yıl düzenli olarak periyodik bakımlarının yapılması bu araçların daha uzun ömürlü olmasını sağlıyor. Çünkü AB Uyum sürecinde yapılan düzenlemelerle birlikte okul servis araçlarının TÜV standardı olan fenni muayeneleri düzenli olarak yapılıyor. Bu standardın uygulandığı ülkelerde okul servis araçlarında yaş sınırı yok” dedi.

Güre, Servis araçlarının faaliyette olduğu belediyelerce yapılan yıllık denetimlerle Özel İzin Belgesi aldığını ifade ederek, “Dolayısıyla okul servis araçlarımız eskisinden daha uzun ömürlü, trafiğe uygun ve daha güvenli. Araçların herhangi bir sorunu yokken ve daha yıllarca kullanılabilecek durumda iken 12 yaşında değiştirilmesi ekonomimize olumsuz yansıyacaktır. Son dönemde içinde bulunduğumuz ekonomik daralmanın tüm piyasalara yansıyan olumsuz etkisi ortada. Tamamı yurtdışından dövizle ithal edilen bu araçların 12 yaşından sonra yenilenmesi kamu kaynaklarını tasarruflu kullanmamız gereken süreçlerde daralmadan kolayca çıkmamıza sebep olacaktır” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
şöförler 2018-12-02 19:12:55

yaşı bırakın sayın başkan mevcut servis şöförlerin eğitimi ile uğraşın hele hele okul servis şöförleri ahlak liyakat tecrübe bir çoğu yoksun bunlardan bu konulara eğilin biraz

Avatar
adsiz 2018-12-02 22:56:54

Yanlışi savunuyorsun başkan.12 yaş iyi...Fazla kurcalama 10 yaşa inebilir.Araba değil geleceğimiz olan nesil daha önemli...Servis ücretleri tatmin edici...

Avatar
Kerim 2018-12-03 01:18:34

Mevcut 8-10 yaşındaki araçlar bile hurdaya dönmüş.Bazılarının kapısı açılmıyor çocukları şoför kapısından indiriyorlar.Yirmi yılmış devlet yirmi yıllık araçları zaten hurdaya ayırıyor.Makam araçlarınızı da aynı kriterde değerlendirin bir bakalım.

Avatar
Adem 2018-12-03 07:12:17

Sadece esnafı koruyan başkanlara karşı bizi kim koruyacak? Halkın da kendi başkanı yok mu? Kimse bunlardan hesabını sormayacak mı amacınız ne diye? Yarın üç kuruş daha çok kazansın diye kamyonette de taşımayı gündeme getirir bu zihniyet

Avatar
Ali 2018-12-03 11:23:40

Servis ücretleri de düşürülmeli 200 TL servis ücreti olmaz