Osmancık pirinci için çalışma

AK Parti Milletvekili Oğuzhan Kaya Osmancık pirinci ile ilgili çalışma yaptıklarını duyurdu

27 Ocak 2019 Pazar 11:34
Osmancık pirinci için çalışma

Osmancık pirincinin coğrafi işaret alınıp tescil edilmesi için çalışmalara başlandı.
AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya konuya ilişkin açıklamasında Bilim, Teknoloji ve Sanayi İl Müdürü Murat Ocak ile Osmancık’ta yetişen Osmancık pirinci için coğrafi işaret alıp tescil ettirme çalışmalarına başladıklarını bildirdi. Kaya “Coğrafi işareti aldığımız da, Osmancık'ta yetişen tüm Osmancık Pirinçleri bu patent ve coğrafi işaretle satılabilecek.” dedi.

Son Güncelleme: 27.01.2019 22:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Huseyin 2019-01-27 18:23:17

Osmancık pirinci ulusal bir markadır. Hatta söz konusu tohum uluslararası alanda da Osmancık pirinci olarak adlandırılmaktadır. Coğrafi işaret ise yöresel anlam içermekte olup Osmancık pirinci in marka değerinin altında bir anlam ifade eder. Bir başka ifade ile büyük ve ulusal Marka istemem küçük olsun gibi bir durumdur. Ki komik bir girişimdir olacak iş değildir. Gerçekçi olmak gerek.