Oto pazarı 26 Mayıs'ta açılıyor

Çorum'da oto alım-satım ve hayvan pazarı 26 Mayıs Salı günü açılıyor

20 Mayıs 2020 Çarşamba 16:40
Oto pazarı 26 Mayıs'ta açılıyor

Oto pazarları ve hayvan pazarları 26 Mayıs Salı gününden itibaren açılıyor.

Vali Mustafa Çiftçi başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda kurallarına uymak şartıyla hayvan pazarı ve oto alım-satım pazarı 26 Mayıs Salı günü açılıyor.

Kararda,  “İlimizde kurulan hayvan pazarı ile oto alım-satım pazarının Koronavirüs (Covid-19) salgının yayılımının önlenmesi, halk sağlığının korunması için Belediye tarafından gerekli tüm önlemlerin alınması, hijyen ve sosyal mesafenin sağlanması, alışveriş ve pazarlık esnasında kişiler arası herhangi bir fiziksel temas olmaması, maskesiz pazar alanına girilmemesi, hayvan pazarı ve oto alım-satım pazarı genel kurallarına uyulması şartıyla 26 Mayıs 2020 tarihinden itibaren anılan pazarların açılmasına karar verildi” denildi.

MEVSİMLİK İŞÇİLER İLE İLGİLİ DÜZENLEME

Kurulda ayrıca mevsimlik tarım işçileri ile ilgili de karar alındı. Buna göre, mevsimlik tarım işçileri konakladıkları alanın dışına çıkmayacak. Günlük ihtiyaçlarının sağlanması için kendi aralarından seçecekleri temsilci sosyal mesafe, maske, kişisel hijyen kurallarına riayet ederek alışveriş yapabilecek.

Çadırlarda konaklama yapılması durumunda çadırların arasında en az 2 (iki) metre mesafe olacak. Çadırda kalacak kişi başına en az 3 m2 (üç metrekare) alan düşecek büyüklükte olacak şekilde planlama yapılacak. Tuvalet kabinleri ve yıkanma yerleri ilgili de ayrıca kararlar alındı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
- 2020-05-21 10:49:43

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VARKEN PAZAR NASIL AÇILACAK ACABA