Partnerler buluştu

İşadamı Mustafa Yağlı, Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier’in Türkiye ziyaretinde düzenlenen toplantıya katıldı.

28 Ekim 2018 Pazar 21:23
Partnerler buluştu

Çorum Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan Yağmaksan Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Mustafa Yağlı, Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı’nın Türkiye ziyaretinde düzenlenen programa katıldı.

Konuya ilişkin izlenimlerini aktaran Mustafa Yağlı, Almanya Federal Cumhuriyeti Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier’in ülkemizi ziyaretinde ekonomik anlamda yatırım ve üretim ile ilgili her iki ülkeyi akından ilgilendiren son derece sıcak ve samimi mesajlar verdiğini bildirdi.

Alman Bakan Altmaier’in, Türkiye’de faaliyet gösteren 7500’ü aşkın Alman firmasının ek yatırımlarla üretimlerini artırarak yollarına devam edeceklerinden bahsettiğini  belirten Yağlı, ayrıca Yenilenebilir Enerji yatırımlarının da artacağını ifade ettiğini kaydetti.

Almanya'nın 38.6 Milyar Euro ticaret hacmi ile Türkiye’nin en büyük ticari partneri olduğuna dikkat çeken Yağlı, toplantı hakkında şu bilgileri paylaştı;Türkiye ve Almanya olarak ikili ilişkilerimizin, Siyasi ekonomik ve kültürel anlamda geliştirilmesinin her iki ülkenin menfaatine olacağı vurgulanmıştır.

Son derece sıcak ve samimi bir atmosferde geçen görüşmeler, Almanya’da yaşayan 3,2 milyon Türk vatandaşımızı da elbette yakından ilgilendirmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın Almanya’yı ziyareti ile başlayan gelişmelerin yavaş yavaş meyvesini verdiğini, yatırım, üretim istihdam, ve İhracatın artacağını düşünüyorum. Ayrıca üreten ve istihdam sağlayan sanayicilerimizi de yakından ilgilendiren Sanayi Bakanlığımızın da üzerinde çalıştığı yeni teşvik ve destek paketleri hazırlanmaktadır. Yeter ki bizler bu ülkeyi severek şevkle çalışmaya devam edelim.”

Son Güncelleme: 28.10.2018 21:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.