Pirinçte KDV %1 oluyor, darısı yumurtaya

Başbakan Ahmet Davutoğlu, pirincin KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e düşürdüklerini açıkladı.

19 Ocak 2015 Pazartesi 10:58
 Pirinçte KDV %1 oluyor, darısı yumurtaya


Başbakan Ahmet Davutoğlu, pirincin KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e düşürdüklerini açıkladı. Partisinin Tekirdağ’daki İl Kongresi’nde konuşan Davutoğlu, çiftçilere verilen devlet desteğinin yüzde 50 oranında artırılacağını söyledi. Trakya’da da GAP benzeri bir proje yapılacağını anlatan Davutoğlu, “Pirincin KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e düşürüyoruz. Çiftçilerimizin bu müjdeyi beklediğini biliyorum. Çiftçilerimize desteği yüzde 50 artırıyoruz. Soya, Kanolada dönüm başına ilave desteğini 15 TL'ye yükseltiyoruz. Mazot desteği de yüzde 5 artacak. 10 milyar TL yatırım yapılacak. Topraklarımızı yeşilin ve bereketin merkezi haline getireceğiz.” Dedi.


Başbakan Davutoğlu’nun pirinçte KDV’nin yüzde 1’e düşürüleceğine dair açıklaması üretici, tüccar ve nihai tüketiciyi sevindirirken, Türkiye’nin önemli yumurta üretim merkezlerinden birisi olan Çorum’da yumurtada KDV’nin yüzde 8’den yüzde 1’e düşürülmesi gerektiği belirtiliyor.





Son Güncelleme: 19.01.2015 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.