Piyasalar Ağbal’a zaman tanımalı

Ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin, Merkez Bankası’ndaki görev değişikliğine yönelik Naci Ağbal'a piyasaların zaman tanıması gerektiğini söyledi.

09 Kasım 2020 Pazartesi 23:27
Piyasalar Ağbal’a zaman tanımalı

Ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin, Merkez Bankası’ndaki görev değişikliğine yönelik “Naci Ağbal, iş dünyasının yakından tanıdığı, sert olmayan ama dikkatli bir üslupla konuşan, karşısındakini dinleyen aynı zamanda nüktedan bir yönetici. Piyasaların Ağbal’a zaman tanıması gerekiyor” dedi. 
Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Uysal, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile görevden alınıp yerine eski Maliye Bakanı Naci Ağbal atandı.
Kararı değerlendiren Altınbaş Üniversitesi’nden ekonomist Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emre Alkin, “Naci Ağbal, iş dünyasının yakından tanıdığı, sert olmayan ama dikkatli bir üslupla konuşan, karşısındakini dinleyen aynı zamanda nüktedan bir yönetici. Ancak gelir gelmez kendisinden radikal bir hamle beklemiyorum. Bürokrasi kökenli, acele etmeyecektir. Bu sebeple uzmanlar kendisine bir süre tanımalı” diye konuştu.

DOLAR DEĞER KAYBETTİ

ABD'de seçimlerin ardından koronavirüs salgınının ekonomik etkilerini hafifletmek için üzerinde görüşmeler yürütülen teşvik paketine de son halinin verilip yürürlüğe sokulacağı beklentileri arttı.
Uzmanlar, ABD ekonomisini hem mali hem de finansal gevşetmenin beklediğini ve bunun sonucunda da faiz indirimleri ile harcamaların artması sonucunda doların uzun vadede değer kaybının süreceğinin tahmin edildiğini söylüyor.
Dolar; euro, sterlin ve yen gibi gelişmekte olan para birimlerinin yanı sıra gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı da değer yitiriyor.
Türk Lirası, hafta sonunda uluslararası piyasaların yakından tanıdığı bir isim olan eski Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın Merkez Bankası başkanlığına atanması ve Bakan Albayrak'ın da istifa etmesinden olumlu etkileniyor.
Türk Lirası, dün sabah saatlerinde yaklaşık yüzde 5'ten fazla değer kazandı ve Dolar/TL kuru 8'e geriledi.
Kur, geçen hafta içerisinde 8,57 ile tüm zamanların en yüksek düzeyini görmüştü.
TÜRKİYE’NİN 2 YILLIK TAHVİLİ DE DEĞER KAZANDI
Sadece para birimi değil, diğer Türk Lirası kıymetlere de alım geldi. Türkiye'nin iki yıllık tahvili de değer kazandI.
Türkiye'nin 5 yıllık kredi iflas takası primi (CDS) geçen hafta gördüğü 550 puan civarından gerilemeye başladı ve sabah saatlerinde 523/5 33 baz puan seviyesine indi.

İnternethaber
 

Son Güncelleme: 10.11.2020 10:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.