Plastik poşet yerine örgü fileler

Poşete alternatif şile bezlerine baskı yöntemiyle özel tasarım alışveriş çantaları ve örgü fileler sergide.

17 Aralık 2018 Pazartesi 10:41
Plastik poşet yerine örgü fileler

Çorum Belediyesi Kadın Kültür Merkezi, “Doğaya Saygı, Bütçeye Katkı” konulu konferans, workshop ve sergi düzenledi.

Poşetlerin ücretli olmasının poşet kullanımını azaltacağını, bununda doğa ve insana büyük bir fayda sağlayacağını ifade eden Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dursun Ali Köse, workshop ve sergi öncesinde kadınlara kısa bir sunum yaptı. Köse, poşetin doğada kaybolmayan bir maddeden elde edildiğini ve insanın kullandığı poşetin sadece onda birini doğadan geri toplayabildiğini söyledi. Prof. Dr. Köse, “Poşetleri amacına uygun kullanmamız gerekir. Marketten fazlaca poşet almak ve o poşetleri çöp poşeti niyetine kullanmak amacı dışında bir kullanım oluyor ve doğaya fazladan yere poşet atılması sorunu ortaya çıkıyor. Bilinçli olmamız lazım ve bu şekilde amacı dışında kullanımlara mahal vermemiz gerek. Bu sebepten, 01.01.2019 tarihinde geçeceğimiz ücretli poşet uygulaması güzel bir uygulama olacak” diye konuştu.

Programa katılanlar, Prof. Dr. Dursun Ali Köse’nin yapmış olduğu sunumun ardından Çorum Belediyesi Kadın Kültür Merkezi hocalarının yapmış olduğu workshopa katıldı. Sergide poşete alternatif şile bezlerine baskı yöntemiyle özel tasarım alışveriş çantaları ve örgü fileler sergilendi.

Son Güncelleme: 17.12.2018 10:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hasan 2018-12-17 16:31:53

millet kızıyor poşetler paralı olacak diye ama poşetlerin memleketi ciddi anlamda kirlettiğini farkında değiller.çöp diye attığımız şeylerin yüzde doksanı plastikler