Rektör iş alemine projelerini anlattı

HİTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, TSO Meclis Toplantısı'na katılarak işadamlarına projelerini anlattı.

27 Ağustos 2019 Salı 16:46
Rektör iş alemine projelerini anlattı

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Ağustos ayı olağan Meclis Toplantısı dün Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk’ün katılımı ile TSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Meclis Toplantısı’nda gündem maddeleri görüşülerek kabul edilirken, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk meclis üyelerine üniversitenin faaliyetleri ve ileriye dönük projeleri hakkında bilgi verdi.

Mayıs ayında görevi devraldığını hatırlatan Rektör Öztürk, önceki dönem HİTÜ Rekötrü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a üniversiteye sağlamış olduğu katkıdan dolayı teşekkür etti.

Eğitim kalitesi, araştırma ve geliştirme faaliyetleri bakımından 2006 yılında kurulmuş bir üniversite olarak çok iyi bir konumda olduklarını, ayrıca akredite olmuş bir Makine Mühendisliği bölümünün bulunduğunu hatırlatan Öztürk, Öğrenci yeterliliği anlamında fiziksel altyapı kapasitesine uygun sayıda ve nitelikte öğrenci bulunduğunu kaydetti. Hitit Üniversitesi’ni farklı kılan araştırma, geliştirme potansiyelinin temelinde Çorum sanayisinin, iş adamlarının ve iş potansiyelinin etkili olduğunu sözlerine ekledi.

YÖK ve Kalkınma Bakanlığı’nın ortaklığında gerçekleştirilen “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması İhtisaslaşma Başvurusu” kapsamında 2006 yılı sonrasında kurulan 40’a yakın üniversite ile birlikte Hitit Üniversite’sinin de bu projeye dahil olacağını belirten Öztürk, Çorum’un potansiyeline uygun olarak iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının da görüşlerine başvurularak ortak bir akıl ile oluşturulacak olan bir proje ile bu başvuruyu yapacaklarını kaydetti.

Son Güncelleme: 27.08.2019 16:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.