Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı oldu

Sungurlu TSO yöneticileri Savunma Sanayi Başkan Yardımcılığına atanan Muhsin Dere'yi ziyaret ettiler.

25 Temmuz 2018 Çarşamba 10:40
Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı oldu

Hemşehrimiz Muhsin Dere, Savunma Sanayii Başkan Yardımcılığına atandı

Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Behiç Akkaş, Savunma Sanayii Başkan Yardımcılığına atanan hemşehrimiz Muhsin Dere’ye yeni görevinde başarılar diledi.

Son dönemde geliştirilen yerli ve milli ürünlerle adından sıkça söz ettiren Savunma Sanayii Müsteşarlığının yeni dönemde Savunma Sanayii Başkanlığı’na dönüştürülerek doğrudan Cumhurbaşkanlığına bağlandığını belirten TSO Başkanı Behiç Akkaş, şunları kaydetti;

“Yerli ve milli bir savunma sanayiinin oluşturulması, savunma sanayiinde dışa bağımlılığın azaltılması konusunda ülkemizin önemli kurumlarından birisi olan Savunma Sanayii Müsteşarlığı Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Savunma Sanayii Başkanlığı’na dönüştürüldü. Kararnameye göre, Altay Tankı, Atak Helikopteri, HÜRKUŞ Uçağı, Milli Muharip Savaş Uçağı, İHA ve SİHA projeleri gibi ülkemiz açısından birçok kritik projeyi yürüten Başkanlık gerçekleştirdiği bu faaliyetlerin yürütülmesinden Cumhurbaşkanı’na karşı sorumlu olacak.

Savunma Sanayii ile yakından ilgilendiği bilinen Başkan Sayın Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde görevine devam edecek Başkanlık; ülkemizin savunma alanında dışa bağımlılığını ortadan kaldırmak için çalışmalarına hız verecek.

Bu sırada, Savunma Sanayiinde Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüten hemşehrimiz Muhsin Dere, yeni dönemde Savunma Sanayii Başkan Yardımcılığı görevine atanmıştır. Kendisine yeni görevinde başarılar dileriz.”

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Behiç Akkaş ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muammer Çuhacı, geçtiğimiz günlerde Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı hemşehrimiz Muhsin Dere’yi makamında ziyaret etmiş, Organize Sanayi Bölgesine (OSB) savunma sanayi yatırımlarının yapılması konusunda destek istemişlerdi.

SUNGURLU

Son Güncelleme: 25.07.2018 16:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.