Şeker işçisi siyasilere seslendi

Özelleştirme sonrası işsiz kalan taşeron işçiler siyasilerden verdikleri sözleri tutmalarını istedi

16 Aralık 2018 Pazar 18:23

Çorum Şeker Fabrikası’nda çalışan, ancak özelleştirme sonrası işten çıkarılan taşeron işçiler basın açıklaması yaparak taleplerini dile getirdiler.

Yaklaşık 95 işçi, bugün PTT önünde basın açıklaması yaparak mağduriyetlerini aktardılar. Şeker Fabrikaları’nın eevir işlemlerinin tamamlanmasıyla işten çıkarıldıklarını anlatan işçiler, Meclis’e giderek defalarca bakan ve milletvekilleriyle görüşüp mağduriyet yaşanmamasını istediklerini, bu yönde kendilerine söz verilmesine rağmen, Çorum’da 95 kişinin işten çıkarıldığını söylediler. Mağduriyetlerin giderilmesi için diğer işçiler gibi 4B kadrosundan yararlanmak istediklerini belirten işçiler, “Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve milletvekillerinin hiçbir hak kaybı yaşanmayacağını söylediler ve kadro sözü verildi. Biz kadro beklerken işsiz kaldık. Bizler aşımızdan, işimizden olduk. Ailemizin, çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma geldik. Bu mağduriyetimizin göz önüne alınmasını ve kamu kurum ve kuruluşlarında alınacak personellerde bize öncelik tanınmasını istiyoruz.” dediler.

İşçiler AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’ın da geçtiğimiz Nisan ayında taşeron işçilerin mağdur edilmeyeceği sözünü verdiğini hatırlattılar.

Son Güncelleme: 16.12.2018 18:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Saim gundogduSa 2018-12-17 00:38:08

Seker fab taseronlatinda saim tezejkur ederum habercim 19

banner165