Sektörün duayeni Çorum'a geliyor

Çorum'da üreticilere alanında duayen SOMTAD Başkanı Prof. Dr. Rahmi Türk’ün de katılacağı ömenli bir seminer düzenlenecek.

27 Şubat 2022 Pazar 16:28
Sektörün duayeni Çorum'a geliyor

Soğutma Muhafaza Taşıma Bilimleri ve Sanayicileri Derneği’nce Çorum’da üreticilere yönelik önemli bir seminer gerçekleştirilecek.

Alanında duayen Soğutma Muhafaza Taşıma Bilimleri ve Sanayicileri Derneği (SOMTAD) Başkanı Prof. Dr. Rahmi Türk’ün de katılacağı toplantı, 2 Mart 2022 Çarşamba günü Hitit Üniversitesi HÜBTUAM Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Soğuk Hava Depoları Kurulum ve Gıda Saklama Teknolojilerinde Yenilikler başlıklı seminerde, depo tasarımı, soğutucu akışkanlar ve enerji verimliliği, ön soğutma/soğutma/ürüne özel muhafaza teknikleri, uzaktan izleme ve uyarı/kayıt sistemleri, depolarda yangın önleme ve söndürme yöntemleri, kontrollü atmosfer teknolojileri, sorunları ve geleceği, pazara hazırlama/ ambalaj/lojistik, depo hijyeni, depo hastalıkları, çözüm önerileri, ürün kurutma teknolojileri ve geleceği, tarım ürünlerinin üretim ve tüketiminde kullanılan yeni teknolojiler ele alınacak.

Çorum'da gerçekleştirilecek ikinci etap seminerlerde konularına göre alanlarında yetkin uzmanlar Hayati Can- Yeşim Onat, Prof. Dr. Muharrem Özcan-Dr. Saadet Koç Güler, Doç. Dr. Ali Turan-İbrahim Demirezen, Bilal Çetin- Beşir Çetin, Prof. Dr. Rahmi Türk-Ali Çelik, Prof. Dr. Bülent Kabak-Prof. Dr. Birol Saygı ve Mehmet Cem Elik konuşacak.

1 Mart 2022 Salı günü Çorum'a gelerek konaklayacak olan heyet, ertesi gün işadamı Sait Kömürcü'nün sahibi olduğu kömürcü Toprak Sanayi'de öğle yemeğine katılacak. Uzmanlar saat 13.30'da Hitit Üniversitesi HÜBTUAM Konferans Salonu'nda ‘Soğuk Hava Depoları Kurulum ve Gıda Saklama Teknolojilerinde Yenilikler’ konulu seminer verecek.

Çorum’da başta mevye-sebze olmak üzere soğan, patates ve yumurta üreticilerinin bu seminere mutlaka katılmaları tavsiye edildi.

Son Güncelleme: 27.02.2022 21:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.