Sektörün gözü bu haberde!

Mobilya sektörü, darboğazın aşılması için yüzde 8 KDV indirimi istiyor

30 Temmuz 2018 Pazartesi 17:09
Sektörün gözü bu haberde!

Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Orman ve Ağaç Ürünleri Grubu Meclis Üyesi Murat Erdal, yüzde 8 KDV indiriminin mobilya sektörüne canlılık katacağını söyledi.

Erdal yaptığı açıklamada daha önce uygulanan KDV indiriminin mobilya sektörüne yansımalarının olumlu sonuçlandığını belirterek, yeniden hatta kalıcı bir KDV indiriminin yapılmasının sektörün gelişimine katkı sağlayacağını ifade etti.

Erdal açıklamasında şunları söyledi: “Döviz kurlarındaki artış ve hammaddeye gelen zamlar nedeniyle son iki yılda maliyetleri iki katına çıkan mobilya sektörü darboğaza girmek üzeredir. 2017 yılında KDV indiriminin ne kadar fayda sağladığını gördük. Temennimiz KDV indiriminin tekrar yüzde 8 oranına indirilmesidir. KDV indiriminin son çeyrekte tekrar uygulanması mobilya sektörünü ekonomik yönden rahatlatacak, sektörün önü hızla açılacaktır. Hatta kalıcı olarak devam ederse istihdamda, yatırımda ve kayıt dışında önemli başarılar sağlanacaktır.

Türkiye genelinde ortalama 65 bin işletme, ayrıca 500 bin civarında istihdam eden çalışan vardır. Bakıldığında Dünyada ve Türkiye de artık mobilya lüks tüketimden çıkmaya başlamış, mecburi ihtiyaç haline gelmiştir.

Ayrıca kurban Bayramına yaklaştığımız şu günlerde düğün edecekler, evinin mobilyasını yenileyecek Çorumlu hemşehrilerimizden ricamız olacaktır. Mutlaka tanıdığınız, bildiğiniz bu şehirde faaliyet gösteren üretici ve satıcı mobilyacı esnaf dostlarınızı tercih ediniz. Yerli esnaf güçlenirse, kazanırsa yaşamak da olduğumuz şehrimiz güzelleşecek ve gelişecektir.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.