Sendika temsilcisi oldu, ilk açıklamayı yaptı

Bağımsız Yerel Hizmet Sendikası İl Temsilciliği görevine atanan Duran Canbolat, ilk açıklamasanı 3 yıldır ödenmeyen ikramiyeler konusunda yaptı.

03 Haziran 2020 Çarşamba 23:30
Sendika temsilcisi oldu, ilk açıklamayı yaptı

Bağımsız Yerel Hizmet Sendikası İl Temsilciliği görevine atanan Duran Canbolat, ilk basın açıklamasını 3 yıldır ödenmeyen ikramiyeler konusunda yaptı.

İşte Canbolat’ın o açıklaması:

“Çorum Merkez ve İlçeye bağlı köylere yapılan yatırımlar ağırlıkla İl Özel İdaresi aracılığıyla götürülmektedir. Köylere yapılan yatırımlardan tüm köylümüz memnundur.

Köylümüzün bu memnuniyetinden Milletvekilleri, İl Genel Meclis Üyeleri ve tüm siyasiler övünerek köylerimizi ziyaret etmektedir. 2005 yılından itibaren uygulanan KÖYDES projesinde köylerin alt yapı sorunları büyük ölçüde giderilmiş, şehirde ne varsa köyde de aynısı olmuştur. Köylerimizin bu duruma gelmesinde emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, şu an görev yapan ve geçmişte milletvekili, bakanlık yapmış milletvekillerine ve siyasilerine il genel meclisi üyelerine emeği geçmiş tüm siyasilerimize, valilerimize, il özel idare genel sekreterine, memuruna, mühendisine, işçisine sendika il temsilciliği olarak teşekkür ederiz.

04/03/2005  tarih ve 25745 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 5302 Sayılı İl Özel İdare Kanunu Norm kadro ve personel istihdamı başlıklı 36. Maddesinde ‘Norm kadro ilke ve standartları İçişleri Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı tarafından müştereken belirlenir. Bu ilke ve standartlar çerçevesinde norm kadro çalışmasını il özel idaresi yapar veya yaptırır. Sözleşmeli ve işçi statüsünde çalışanlar hariç olmak üzere il özel idaresi memurlarına, başarı durumlarına göre toplam memur sayısının %10’unu ve Devlet memurlarına uygulanan aylık katsayısının 20000 gösterge rakamı ile çarpımı sonucu bulunacak miktarı geçmemek üzere, çalıştıkları sürelerle (hastalık ve yıllık izinleri dahil) orantılı olarak, encümen kararı ile yılda en fazla iki kez ikramiye ödenebilir.’ hükmü bulunmaktadır.

Çalışanlarını performansını daha da artıracağından İl Özel İdaresi tarafından ikramiye ödemeleri üç yıldır ödenmemektedir. Başta sayın Valimizden, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimizden, İl Genel Meclisi üyelerimizden köylerin imarında özveri ile çalışan tüm memurlara adil bir şekilde hiç değilse Kurban Bayramı harçlığı olacak şekilde ödenmesini sendika olarak talep ediyor,  istiyoruz.”

Son Güncelleme: 04.06.2020 10:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.