Sertifikalı tohumda merkez oluyoruz

Ziraat odası başkanları ile buluşan Milletvekili Ceylan, Çorum’u sertifikalı tohum üretiminin merkezi haline getirmek istediklerini söyledi.

10 Ocak 2020 Cuma 22:35
Sertifikalı tohumda merkez oluyoruz

AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Çorum’u sertifikalı tohum üretiminin merkezi haline getirmek istediklerini söyledi.

Ziraat Odası başkanları ile istişare toplantısında konuşan Ceylan, Çorum’un tarım ve hayvancılık konusunda son yıllarda geçmişle kıyaslandığında çok çok iyi noktalara geldiğini ifade etti. Kendisinin tarım ve hayvancılığı çok iyi bilen bir milletvekili olarak her zaman çiftçinin ve üreticinin yanında yer aldığını anlatan Ceylan, taraflarına iletilen sorunların çözümü konusunda titiz davrandığını dile getirdi.

AK Parti iktidarı döneminde çiftçilerin çok önemli kazanımlar elde ettiğini vurgulayan Ceylan, 2002 ile 2020 arasında gerek istatistiki bilgilere, gerekse de çifti kazanımlarına bakıldığında arada uçurum derecesinde farkın olduğunun görüldüğünü savundu.

Türkiye’nin tarım alanında dünyanın bir numarası olması gerektiğini ve bu doğrultuda günün şartlarına göre çalışmalar yapıldığını belirten Ceylan, tüm çiftçilerdenbu hedefe ulaşmak için elbirliği ile çalışma beklediklerini söyledi.

Çorum’da tarım ve hayvancılık konusunda önemli hizmetler verildiğini dile getiren Ceylan, bire 7-8 oranında verime sahip olan sertifikalı tohumluğun yaygınlaştırılması için çalışacaklarını kaydetti. İnanmanın başarmanın yarısı olduğuna işaret eden ziraat odası başkanlarından sertifikalı tohumluğun ilçelere yayılması konusunda inanarak hareket etmelerini isteyen Ceylan, “İnanıyorum ki tüm ilçelerimize yaydığımızda, Çorum önümüzdeki 5 yıl içinde sertifikalı tohumlukla adını her tarafa duyuracaktır. Sertifikalı tohum denince de Çorum akla gelecektir.”

Tarım Sigortası konusuna da değinen ve çok önemsediğinin altını çizen Ceylan, Ziraat Odası Başkanlarından çiftçileri tarım sigortasına yönlendirmeleri konusunda destek istedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165