Sıra emeklide, yüklü artış geliyor

Emeklilere yeni yılda yapılacak zam konusunda iki seçenekli bir çalışma hazırlanıyor.

18 Aralık 2021 Cumartesi 10:25
Sıra emeklide, yüklü artış geliyor

Emeklilere yeni yılda yapılacak zam konusunda iki seçenekli bir çalışma hazırlanıyor. İşte tamamlanmak üzere olan çalışmanın detayları...

Asgari ücretin artırılması çalışmalarının tamamlanmasının ardından, gözler emeklilerin maaşlarında yapılacak düzenlemeye çevrildi. Bütçe görüşmeleri, emekli maaşının iyileştirilmesi kulisine dönüştü. İlgili bakanlar, milletvekillerinin ısrarlı soruları üzerin iki seçenekli çalışmanın tamamlanmak üzere olduğunu belirttiler.

Edinilen bilgiye göre asgari ücrete yapılan artıştan sonra, Meclis’te bütçe nedeniyle nöbetçi olan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile çalışmalara katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin en çok emekli maaşlarındaki düzenlemeyle ilgili sorularla muhatap oldu. Hazine Bakanı Nureddin Nebati’nin sohbet ettiği milletvekillerine emekli zamları ile ilgili görüşlerini aktardığı öğrenildi.

BEKLENTİ YÜKSELDİ

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre AK Parti milletvekillerinin, “Bizim seçmen kitlemizin büyük bölümünü emekliler oluşturuyor. Asgari ücretin artışı ile birlikte emeklilerde de büyük beklenti oluştu. Emekli maaşlarına asgari ücretteki artışın altında bir artış olmamalı” dedikleri öğrenildi.
İlgili bakanların ise bu konu üzerindeki çalışmaların son aşamaya geldiği, iki seçenek üzerinde durulduğu bilgisini paylaştıkları öğrenildi.

Verilen bilgiye göre, seyyanen zam veya asgari ücrete yapılan zam kadar artış olması üzerinde duruluyor. Bu durumda, SGK ve Bağ-kur emeklilerinin temmuz ayında aldıkları artışla birlikte yıllık zamlarının yüzde 35-40’ı bulacağı öne sürülüyor. İlgili bakanların, milletvekillerine “Ciddi bir artış öngörülüyor. Zamana yayarak hepsini halledeceğiz” dediği öğrenildi.

Milletvekillerine bakanların bir rakam zikretmediği ancak özellikle düşük emekli maaşlarına yönelik bir adım atılacağı bilgisinin paylaşıldığı belirtildi. Emeklilerle ilgili dernek ve STK’lar da asgari ücrette yapılacak artışın emekli maaşlarına da yansıtılması gerektiğini dile getiriyor.

Son Güncelleme: 19.12.2021 13:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emekli 2021-12-19 14:09:50

En az emekli maaşı asgari ücret kadar olmalı.%30-40 ne demek bu pahalıya 2.500- 3.000Tl ne demek 60 ve yukarı yaştaki büyüklerinizin hayatlarını zehir etmeyin. Yaşlının sandıkta hesabı size çok ağır olur. Berduşuyla belinizi doğrulayamazsınız.

Avatar
Zamada zam- zam zamada 2021-12-19 14:58:54

Arkadaşlar ne asgari ücret artsın nede emekli maaşı.Avrupada Amerikada maaşlar zamlanmiyor paranın değeri arttığı için dolaylı olarak alım gücü artıyor.Önemli olan hiç bir şeye zam yapılmaması faizin atmaması bunun için de.Çalıyor ama çalışıyor. İsraf ediyor ama yapıyor. Yalancı ama iyi Aldatıyor gibi iyi ile kötünün birbirine denk geldiği bir anlayış tan ziyade Adaletin olduğu bir anlayışı kabul ederseniz kimse zamda yapamaz israfta hirsizlikta yapamaz aldatmazda.Siz vatandaş olarak iyinin yanına kötüyü de yakistirirsaniz haliniz böyle olur. Kaşıkla verilir kepçe ile alınır. ALLAH böyle kafası olanlardan milleti korusun.Geçenlerde çalıyor ama çalışıyor diye nam salmış birine denk geldim. İnanın vatandaş peşinden koşmak için can atıyor. Öyle metiyeler düzdüler ki kulaklarıma inanamadım.VAllahi kim gelirse gelsin biz adam olmayız dedim. Vatandaş hala kendini kandıracak siyasetçi arıyor.Vatandaş demiyor Allahtan korkmadan milletin içinde geziyorsun bizi düşürdüğünüz durum bu utanmadan sıkılmadan birde konuşuyorsun yürü git işine demiyor.

Avatar
Milleti mahvettiler 2021-12-19 16:26:32

Bu haberleri a haberden mi aliyosun editör ?
Emekliye degilde fiyatlara yuklu artis geliyor bence onu haber yapin. Akaryakit, un, süt ürünleri, sivi yağ bunlari haber yapin. Korkmayin

Avatar
Yüksüz zam 2021-12-19 17:40:27

Yüklü ne kadar yüzde 100 mü.. Enflasyon kaç

Avatar
Byy 2021-12-19 18:03:18

Enflasyonla faizle nasil mucadele edilir gordunuzmu? Almanya bizi kiskanirken Fransizlar gipta ile bakarken Dunya liderimiz Ekonominin kitabini yazmaya devam ediyor ve dış gucler hasetlerinden catliyor. Garibim emeklide gecinebilmek icin Allaha du ediyor.

Avatar
Tuik % 21 2021-12-20 20:26:55

Tuik %21. - Asgari Ücrete % 50.
Allah aşkıma son bir yılda fiyatı %21 yada % 50 artan birkaç ürün sayabilirmisiniz?

Avatar
Efruz 2021-12-25 08:33:33

Asgari ücrete ne kadar zam geldi ise emeklilere de en az o kadar zam gelmelidir. Adamların aldıkları 2-3 bin lira (daha az alanlar da var). Ne yapacaklar bu şartlarda bu kadarcık parayla. Milleti yaşat ki devlet yaşasın!

banner165