Son dakika şeker hamlesi

NŞB kotası yüzde 5'e çekilirken, özelleştirilecek fabrikalarda üretim eksikliği olması halinde bu kotalar da Türkiye Şeker Fabrikaları’na devredilecek

15 Mart 2018 Perşembe 19:52
Son dakika şeker hamlesi

Muhalefetin hedefi olan ve kamuoyunda da büyük yankı uyandıran şeker fabrikalarının özelleştirilmesi tartışmasıyla ilgili hükümette son dakika hamlesi geldi.

Hürriyet’ten Turan Yılmaz imzalı habere göre, Nişasta bazlı şeker (NŞB) kotası yüzde 10’dan yüzde 5’e çekilirken, özelleştirilecek fabrikalarda üretim eksikliği olması halinde bu kotalar da Türkiye Şeker Fabrikaları’na devredilecek. AK Parti, Meclis’te görüşmeleri süren torba tasarıyla hayata geçirilecek bu değişiklikler için iki ayrı önerge hazırladı.

Tasarının 47 ve 49. maddelerinde değişiklik içeren bu önergelerden ilkiyle, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da geçen hafta Türk-İş’i ziyaretinde açıkladığı NŞB kotasının yüzde 10’dan yüzde 5’e çekilmesi sağlanacak. İkinci önergeyle de, şeker fabrikalarının özelleştirilmesiyle şeker üretiminin azalacağı yönünde muhalefetten gelen eleştirilere yönelik, özelleştirilecek fabrikalarda üretim eksikliği yaşanması halinde bunların şeker kotalarının Türkiye Şeker Fabrikaları’na devredilmesi öngörülüyor.

Son Güncelleme: 15.03.2018 19:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.