Sorunları sıraladı, çözüm istedi

Muhtarlar Federasyonu Başkanı Zeki Oral, Şeker Fabrikası yöneticilerine çiftçinin talep ve sorunlarını aktardı.

20 Aralık 2018 Perşembe 19:35
Sorunları sıraladı, çözüm istedi

Muhtarlar Federasyonu Başkanı Zeki Oral, Şeker Fabrikası yöneticilerini ziyaret etti

Çorum Muhtarlar Federasyonu ve Merkez Köy Muhtarları Derneği Başkanı Zeki Oral, şeker üreticilerinin sorunlarını görüşmek üzere Çorum Şeker Fabrikası’nı ziyaret etti.

Muhtar ve pancar üreticilerinden oluşan bir heyette Çorum Şeker Fabrikası’na giden Başkan Zeki Oral, Genel Müdür Yardımcısı ve Ziraat Müdürü Yasin Yiğit, İşletme Müdürü Ali Yetkin, Merkez Bölge Şefi Ahmet Karakuş, Ekim-söküm çavuşu Sebahattin Dölcü, Muharrem Kurtel ile görüştü.

Muhtarlar Federasyonu Başkanı Zeki Oral, şeker pancarı üreticisinin içinde bulunduğu sıkıntıları anlatırken, çözüm önerileri de sıraladı.

Şeker Fabrikasında bu yıl yaşanan sıkıntılardan birinin özellikle de merkezdeki üreticilerin sıra sorunu olduğunu hatırlatan Başkan Zeki Oral, yine nakliyat konusunda da sıkıntılar yaşandığını dile getirerek, bu konuda bir çözüm bulunmasını talep etti.

Fabrika Genel Müdür Yardımcısı Yasin Yiğit, sıra sorununa randevulu sisteme geçerek çözüm bulacaklarını anlatırken, çiftçilerin cep telefonlarına hangi gün ve saatte ürününü teslim edeceğinin kendisine mesaj yoluyla iletileceğini kaydetti.

Şeker poları sorununa da değinen Başkan Zeki Oral, bu alanda daha deneyimli çalışanların görevlendirilmesini istedi. Poların analizi konusunda çiftçilerin sıkıntı yaşadığını ve maddi anlamda da büyük kayıplara uğradığını anlatan Zeki Oral, analiz mekanlarına kameralar yerleştirilmesini ve çiftçilerin görebileceği noktalara ekranlar konulmasını ve bu konuda çiftçilerin kafalarının karışmaması için şeffaf olunmasını istedi.

Analiz noktasındaki fire sorununa da değinerek bu konuda bir çalışma yapılmasını talep eden Zeki Oral, fabrikada bulunan analiz makinalarının eski olduğunu, çiftçilerin bu konuda da mağdur edilmemesi için son teknoloji makinaların yerleştirilmesinin uygun olacağını dile getirdi.

Çorum Şeker Pancarı eken köylerinin toprak yapılarının analiz yaptırılarak, bölgeye en uygun tohumun seçilmesini de isteyen Başkan Oral, Şeker Pancarının polarının yükselmesi için çiftçiye ne tür uygulamaların yapılması gerektiği konusunda da eğitim verilmesini talep etti.

2019 yılı şeker pancarı fiyatları açıklanmadan önce bu yılki fiyatların girdilerinin yüksek olmasının da göz önünde bulundurulmasını belirten Zeki Oral, girdilerin yüzde 100 oranında arttığını, fiyatların da bu durum göz önünde bulundurularak belirlenmesini istedi.

Küspe sırasında çiftçilerin sıra yoğunluğu yaşadığını ve konuda da 2018 yılında çiftçinin mağdur edildiğini anlatan Zeki Oral, dile getirdikleri sorunların giderilmemesi halinde 2019 yılında çiftçilerin çok daha fazla sorun yaşayacağını da sözlerine ekledi.

Oral, kendilerine zaman ayırarak sorunlarını dinleyen fabrika yöneticilerine de teşekkür etti.

Şeker Fabrikası A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Yasin Yiğit ise, bu sorunları fabrika yönetimine ileteceklerini ve giderilmesi için çaba göstereceklerini söyledi.

Son Güncelleme: 20.12.2018 20:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165