Sungurlu marulunu kendi üretecek

Serada üretilen marul bundan böyle Sungurlu halkına satışa sunulacak

02 Ocak 2019 Çarşamba 08:56
Sungurlu marulunu kendi üretecek

Sungurlu’da Ziraat Yüksek Mühendisi Melih Basar, seralarında marul üretimine başladıklarını belirterek, “Artık pazar esnafı ve manavlarımızın, şehir dışından marul almanıza gerek yok.” dedi.

Melih Basar, BAKTAT Tesisleri yakınında 5500 m2 açık, 1080 m2 kapalı alandaki seralarında yetiştirdikleri marulların gelecek haftadan itibaren satışa hazır olduğunu söyledi.

Ziraat Yüksek Mühendisi Melih Basar, manav ve pazar esnafına ayrıca Sungurlu halkına sera kapılarının açık olduğunu belirterek, “Amacımız Sungurlu halkına büyük ve kaliteli hizmet vermek. Artık pazar esnafı ve manavlarımızın, şehir dışından marul almasına gerek yok. BAKTAT tesisleri yakınında bulunan 5500 m2 açık, 1080 m2 kapalı alanda üretim yapıyoruz. Gelecek haftadan itibaren marul satışına başlayacağız. Ayrıca kış boyunca yeşil soğan, ıspanak ve marul üretimimiz devam edecek.” dedi.

Melih Basar, Şubat sonu itibariyle çilek, sırık domates, soğan, patates ve salatalık üretimine başlayacaklarını ifade ederek, tüm Sungurlu halkını seralarını görmeye ve bilgi almaya davet etti.

Son Güncelleme: 02.01.2019 09:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.