Tam 40 ton hasat edildi

Çorum’un Sungurlu ilçesinde bir üretici 40 ton deveci Armut hasadını gerçekleştirdi.

29 Ekim 2021 Cuma 12:35
Tam 40 ton hasat edildi

Çorum’un Sungurlu ilçesinde bir üretici 40 ton deveci Armut hasadını gerçekleştirdi.

Sungurlu’ya bağlı Karaya Köyü’nde üretici Yüksel Apaydın, damla sulama sistemi ile bahçesinde 13 dekarlık alanda 40 ton deveci Armut hasadını gerçekleştirdi.

Emekli Astsubay olan Yüksel Apaydın bu işi önceden amatör olarak yaptığını ve daha sonraki yıllarda profesyonel olarak devam ettiğini belirterek, "1200 adet ağacım var. Şimdi ağaçlar 8 yaşındalar, ağaç başı 25 kilogram verim almaktayım, bu yıl da 40 ton deveci Armudun hasadını yaptık” dedi.

Kendisine ait 50 tonluk havuzu bulunduğunu belirten Apaydın, "Kendime ait bahçemde ilk olarak armut yetiştiriciliğini amatör olarak yaptığını daha sonra da bu işi çok sevdiği için profesyonel olarak devam ettiğini ve armut yetiştiriciliğinde baya bir yol kat ederek, her geçen yıl hedef üretimimizi büyütüyoruz" dedi.

Son Güncelleme: 30.10.2021 22:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
adnan cıdık 2021-10-30 11:57:18

Bu tür tüketiğinden çok üreten. Memleket ekonomisine katkı sağlayan vatandaşlarımızi tebrik ediyor saygı duyuyorum. Devlet tüm hizmeti ve teşviki bu tür üretici ve girişimcilere artırması lazım.